Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Evrim konusuyla ilgili yüzlerce, binlerce konu var. Hepsini vermek durumunda değiliz' dedi.
Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuşan Bakan İsmet Yılmaz yeni müdredatla ilgili şunları söyledi:
(Müfredattan Atatürkçülük, İnönü ve evrim teorisinin çıkarıldığı iddiası) Bütün bunların hepsi önleyici propaganda. Doğruyla alakası yoktur. Evrim konusuyla ilgili yüzlerce, binlerce konu var. Hepsini vermek durumunda değiliz. Ancak 'doğa tarihi' bölümünü çıkardık. Pekala üniversitede lisans düzeyinde evrim konusu işleniyor.
'Müfredatlar canlı oraganizmalar gibidir'
Müfredatlar aynen canlı organizma gibidir. Doğarlar, büyürler, gelişirler ve ölürler. Zamanın ruhunu yakalayabilmek lazım. Zamanın ruhunu yakalayamazsan toplumu gündemin dışında tutarsın.
'Doğru olan açık uçlu sorulardır'
(Sınavlarda açık uçlu sorular sorulması) Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz analitik düşünsün, olaylara daha geniş baksın. 'A, B,C,D, hepsi veya diğerleri' gibi değil de farklı düşünceleri ortaya koyabilsinler. Doğru olanı açık uçlu sorulardır. Doğru olan klasik sorulardır. Bununla insanlara çok daha fazla kelime kurduruyorsun, çok farklı cümleler kurduruyorsun. Farklı bakış açılarına sahip olmasını sağlıyorsun. Önümüzdeki dönemde Türkçe'den başlayacağız. Diğer derslere de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz ancak burada öğrencilerimizin gerçeğe dayanmayan kaygılarını da dikkate almamız lazım.
Vişne Haber Ajansı