loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Eğitim Bakanı'ndan Çağrı

Milli Eğitim Bakanı'ndan Çağrı
Tarih: 12.02.2012 - 22:53
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Fransa'da yaşayan Türklerin eğitim sorunlarıyla ilgili şikayetlerini dinledi.

Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğunda düzenlenen toplantıya, Fransa'daki Türk derneklerinin temsilcileri ve Türkçe dersi veren öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. 
Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda Türk derneklerinin temsilcileri, Türkiye'den daha fazla Türkçe dersi verecek öğretmen gönderilmesini ve kadrosu boş olan eğitim müşavirliği görevleri için atamaların gecikmeden yapılmasını istedi.

Temsilciler, Fransız okullarında öğretilen Türkçe derslerinin saatlerinin artırılmasını ve Türkçe dersinin statüsünün güçlendirilmesi talebinde de bulundu.

Türk derneklerinin temsilcileri Fransa'da okuyan Türk öğrencilerinin Türkiye'de staj yapmaları, başkonsolosluk binasında Türk öğrenciler için bir danışma merkezi açılması ve Türkçe öğrenmek isteyenler için daha fazla araç-gereç ve kitap temini gibi isteklerini de gündeme getirdi.

Çocuklarınızı mutlaka okutun'

Bakan Dinçer, Türkçe dersi veren öğretmenlerin ve Türk dernekleri temsilcilerinin şikayetlerini dinlemesinin ardından Fransa'daki Türk vatandaşlarına, ''Çocuklarınızı mutlaka okutun'' çağrısında bulunarak, ''Fransa'daki Türklerin bu ülkede güçlü olabilmesi için çocuklarına iyi eğitim vermeleri şart'' dedi.

Bakan Dinçer, ''Türkiye'de sizi düşünen insanların olduğunu mutlaka bilin. Biz sizin sorunlarınızı çözmeye çalışırken şartlarımızı elimizden geldiği kadar zorluyoruz'' diye konuştu.

Eğitim müşaviri sorununu yıl sonuna kadar çözme sözü veren Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığının yeniden yapılandırılmadan geçirildiğini belirterek, ''Daha etkili çalışacak bir teşkilat oluşturmaya çalışıyoruz. Eğitim kalitesini artırmak ve eğitimde fırsat eşitliğini geliştirmek için özel birimler kuruyoruz'' ifadesini kullandı.

Bakan Dinçer, Fransa'daki Türk derneklerinin bir çatı altında toplanmasının önemine de değinerek, Fransa'taki Türklerin ortak çıkarlar için bir araya gelmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları