loading
close
SON DAKİKALAR

'Milli Eğitim Bakanı'nın konuşmasının satır araları tehlikeli mesajlar içeriyor'

'Milli Eğitim Bakanı'nın konuşmasının satır araları tehlikeli mesajlar içeriyor'
Tarih: 07.02.2021 - 15:07
Kategori: Sendika

Eğitim İş Antalya Şubesi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Şelçuk'un “illere göre, okullara eğitim modeli” ifadesine yönelik eleştiride bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katılmış olduğu bir televizyon programında değerlendirmelerde bulunmuş sorulan bir soruyu cevaplarken “illere göre, okullara eğitim modeli” ifadesini kullanmıştı. Eğitim İş Antalya Şubesi Ziya Selçuk'un bu ifadesiyle ilgili "kafalarda soru işaretlerine yol açmıştır" yorumunda bulundu. Bu söylemin yanlış ve tehlikeli olduğunu belirten Eğitm İş Antalya Şubesi'nin açıklaması şöyle:

"Ulusal birlik ve beraberliğin sağlanması, toplumsal bütünleşmenin oluşabilmesi ancak eğitim-öğretim birliği ile sağlanabilir. Bu sebeple ülkemizde tüm eğitim-öğretim faaliyetleri eş zamanlı ve aynı okul türlerinde aynı müfredatlara göre yapılmalıdır. Eğitim-öğretim yerel unsurlara bırakılamayacak kadar önemli bir konudur. Üniter devlet yapısına aykırılıklar içerebilecek olan bu uygulamayı kabul etmiyoruz.

Milli Eğitim Bakanı’nın asıl gündemi okulların tümüyle ve gerekli önlemleri alarak bir an önce açılmasını sağlamak olmalıdır. Sayın Bakan’ın boş okullara “temiz okul sertifikası” almak yerine okullar öğrenci ile dolduğu zaman gerekli önlemleri alacak, temizliği sağlayacak personel ve malzeme temini yapıldı mı bunları açıklaması gerekiyor. Öğretmenlerin aşılanması konusunda da henüz net bir takvim ortaya konmazken, 15 Şubat ve 1 Mart’ta açılması planlanan sınıfların dışında kalan çocuklarımızın ne zaman okulu, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla bir araya geleceği ise tam bir muammadır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları