loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Eğitim Bakanlığı’nda atama kaosu

Milli Eğitim Bakanlığı’nda atama kaosu
Tarih: 02.03.2019 - 12:23
Kategori: Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullara yönetici atama süreci kaosa dönüştü.

Okul yönetimlerinde liyakat sözü veren Bakan Ziya Selçuk, Saray ve yandaş sendika kıskacında geri adım attı. Bakanlık tartışmaların ardından geri çektiği atama takvimini, değiştirmeden yeniden yayımladı. Eğitim sendikaları sürece sert tepki gösterdi. 

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre Bakanlığın yeni takvimine göre, bulunduğu eğitim kurumunda 4 veya 8 yıllık görev süresini tamamlayan müdür ve müdür yardımcıları sadece mülakatla yeni görev yerlerine atanması planlanırken ilk defa yönetici olmak isteyen eğitimciler ise önce yazılı sınav engelini aşmak durumunda kalacak. Yandaş okul yöneticileri sadece mülakat ile görevlerine kaldıkları yerden devam edebilecek. 

Bakanlığın bu hamlesinde, Bakan Selçuk’un yöneticilikte liyakat vurgusuna karşın, mevcut okul yönetimlerine dokunulmamasını isteyen ve hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen’in baskısının olduğu öğrenildi. Yandaş sendikanın Bakan Selçuk’un liyakat hamlelerini Saray’a aktardığı öğrenildi. 

‘Çetelere mi teslim’

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bu ‘MEB’i kim yönetiyor?’ sorusunu haklı çıkarmaz mı. Gerçekten Bakanlığı kim yönetiyor? Bakanlığın yeni yönetimi de ‘Adamlarımıza dokunursanız, Aşil tendonlarımızı kesmiş olursunuz’ diye rest çeken çetelere teslim mi oldu” dedi. 
Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ülke genelinde kurum yöneticilerinin çoğunun bir sendikaya üye olan kişilerden oluştuğu gerçeklikte yayınlanan takvim ile varolan yöneticilerin yerini koruması garanti altına alınmakta. Liyakati esas almayan bir eğitimin bugünü ve geleceği olamaz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları