loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Eğitim Müdürlükleri yasa tanımazlığa devam ediyor

Milli Eğitim Müdürlükleri yasa tanımazlığa devam ediyor
Tarih: 10.03.2016 - 14:48
Kategori: Sendika

Eğitim-İş Sendikası Genel Merkez Yönetiminin Ankara Garı katliamını protesto etmek amacı ile aldığı bir gün iş bırakma eylemine katılan öğretmene, Ümraniye Milli Eğitim Müdürü tarafından 1/30 oranında maaş kesimi cezası verildi.

Eğitim-İş Sendikası Genel Merkez Yönetiminin Ankara Garı katliamını protesto etmek amacı ile aldığı bir gün iş bırakma eylemine katılan Ümraniye Ahmet Yavuz Ortaokulu Fen biilgisi öğretmeni Derya Uysal'a Ümraniye Milli Eğitim Müdürü tarafından 1/30 oranında maaş kesimi cezası verildi.

Bu konuda bir açıklama yapan Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Yeşildağ, ''Sivil Toplum Örgütü olarak demokratik sistemin en önemli unsurlarından biri olan sendikalar eylemde bulunma yetkilerini ülkemizin de taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden ve onunla bağlantılı olarak ILO sözleşmelerinden almaktadır.

Buna göre sendika kararları doğrultusunda eylemlere katılan üyeye soruşturma açılamaz. Nitekim Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu aldığı kararla iş bırakan memura ceza verilemez kararı almıştır. Buna rağmen Ümraniye Milli Eğitim Müdürü yasa tanımamaya devam ediyor.

Bizde Eğitim-İş Sendikası olarak bu yetkililerin peşini bırakmayacağız. Hukuk mücadelemize devam edeceğiz. Sorumlular hakkında gereken davaları açacağız.'' diye konuştu.


Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları