loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Eğitim'in 'İmam hatip' ısrarı tam gün eğitim yapan liseleri ikili eğitime döndürdü

Milli Eğitim'in 'İmam hatip' ısrarı tam gün eğitim yapan liseleri ikili eğitime döndürdü
Tarih: 27.07.2019 - 08:16
Kategori: Gündem

MEB eğitimdeki sorunları katladı: Anadolu lisesi tercihleri ikili eğitime dönüştürdü

Çocuklarını imam hatip liselerine (İHL) göndermek istemeyen ailelerin Anadolu Lisesi taleplerini karşılamakta zorlanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çareyi sorunları katlamakta buldu. Yıllardır okullarda tam gün eğitim hedefi olduğunu vurgulayan MEB, talep karşısında Anadolu Lisesi bulamayınca mevcut tam gün eğitim yapan liseleri ikili eğitime döndürdü. 

Yerelde kriz

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre lise tercih döneminde geçen yıl yeni sistemle büyüyen kontenjan sıkıntısı bu yıl kaosa dönüştü. MEB, 2018’de bütün öğrencilere yetecek kontenjan olduğunu açıklasa da öğrencilerin tercihlerini unuttu. Velilerin, üniversitede başarısız olmaları ve akademik bir eğitim verilmemesi nedeniyle tercih etmediği imam hatipler boş kalınca da Anadolu liseli kapısında yığılmalar meydana geldi. Binlerce öğrencinin nakil dönemlerinde açıkta kalmasının ardından bakanlık kontenjanların ilk yıl için arttırılacağını duyurdu. Bu yıl ise bakanlık çareyi dönüşümde buldu. Bir çok şekilde daha önce tam gün eğitime geçmiş liselerde geriye dönüş başlatıldı. Anadolu liseleri yerel yerleştirme öncesinde ikili eğitime geçirilerek kontenjanlar iki katına çıkarıldı. 

Ankara’da 22 lise

Çocukları için ikâmetgah adreslerine yakın bölgelerde lise tercihlerinde bulunan veliler, MEB’in ikili öğretim kararı ile karşılaştı. Ankara’da Anadolu lisesi tercihlerinin en yoğun yapıldığı 9 ilçede dönüşüm başlatıldı. Bakanlığın ilk olarak kontenjanları artırmak için 22 liseyi tam gün eğitimden ikili öğretime dönüştürdüğü öğrenildi. Toplam 600’e yakın dersliğe sahip bu liselerde 4 bin 554 olan kontenjan sayısı, ikili öğretime dönüştürülmesinin ardından 9 binin üstüne çıkarılarak lise kapısındaki yığılmaya karşılık ilk önlemler alındı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları