loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Eğitim'in 'tatil düzenlemesine' Birleşik Kamu İş'ten tepki

Milli Eğitim'in 'tatil düzenlemesine' Birleşik Kamu İş'ten tepki
Tarih: 19.04.2019 - 11:51
Kategori: Sendika

Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı okullarda 'bölgelere göre tatil' açıklamasına Birleşik Kamu İş Sendikası'ından tepki geldi. Birleşik Kamu İş konuyla ilgili yaptığı açıklamada farklı tatil uygulamalarının ülkeyi ayrıştırma politikalarının devamı olduğu belirtti. ...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı okullarda 'bölgelere göre tatil' açıklamasıyla ilgili Birleşik Kamu İş Konfederasyonu sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Birleşik Kamu İş yaptığı açıklamada "AKP iktidarı, ülkemizde sürekli eğitim sistemiyle oynamaktadır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bölgelere göre tatil düzenlemesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Bölgelere göre tatil uygulamasının eğitim sistemini ve eğitim birliğini bozacağı belirtilen açıklamada  "Türkiye’de özellikle doğudaki birçok ilde ağır kış şartları bahanesiyle bölgesel ayrımcılık ve farklı tatil uygulamaları AKP iktidarının eğitim ve ülkeyi ayrıştırma politikalarının devamıdır" denildi

Birleşik Kamu İş'in bölgelere göre tatil uygulamasına ilişkin açıklaması şöyle: 

"Siyasal iktidar, yönetime geldiği 2002 yılından bu yana eğitim sistemi üzerinde sürekli değişiklikler yaparak kendi politikasına uygun bir eğitim sistemi oluşturma gayreti içinde olmuştur.

AKP iktidarının Bakanı tarafından yenilik diye tanıtılan sistem Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi, Atatürk ilke ve devrimlerine aykırıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, planlı ve bilinçli bir şekilde eğitim sistemini dönüştürmek istemektedir.

Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermeyeceğiz. Aydınlanmanın, bilimin, laikliğin ve Atatürk İlkelerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarından biri olduğunu her fırsatta dile getireceğiz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları