loading
close
SON DAKİKALAR

Milli felaket!

Milli felaket!
Tarih: 12.11.2011 - 11:02
Kategori: Spor

Teşekkürler çocuklar rövanşa iş bırakmadık !

EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri play-off turu ilk maçında Türkiye ile Hırvatistan, Türk Telekom Arena Stadı'nda karşı karşıya geldi. 4 gün sonra Zagreb'de oynanacak rövanş maçına avantajlı bir skorla gitmek için sahaya çıkan Millilerimiz, baştan sona rahat bir oyun sergileyen rakibi Hırvatistan'a farklı yenildi: 0-3

Maçtan Notlar

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan ile yapılan 2012 Avrupa Şampiyonası play-off turu ilk maçında, savunma oyuncusu Giray Kaçar'a ilk kez görev verdi. Savunmada özellikle stoperdeki tercihi merak edilen Hollandalı teknik adam, Giray Kaçar'a ilk 11'de şans tanıdı. Milli takım savunmasında Egemen Korkmaz ile yan yana görev yapan Giray, Hırvatistan mücadelesiyle birlikte ilk kez A Milli oldu.

Daha önce 6 Şubat 2008'de İsveç, 26 Mart 2008'de Belarus ve 3 Mart 2010'da Honduras ile yapılan özel maçlarda yedekler arasında bulunmasına rağmen forma şansı elde edemeyen Giray, önemli Hırvatistan mücadelesinde sahaya çıktı. Hiddink'in Almanya ve Azerbaycan maçları için belirlediği aday kadroda da bulunan Giray, iki maçta da 18 kişilik kadrolara girememişti. Hollandalı çalıştırıcı kaleci Tolga Zengin'in yanı sıra Servet Çetin, İsmail Köybaşı, Ozan İpek ve Halil Altıntop'u 18 kişilik kadroya almazken, sakatlığı bulunan Kazım Kazım da maç kadrosunda yer almadı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da maçı izledi

Türkiye ile Hırvatistan arasındaki mücadeleyi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi. Bakan Kılıç, UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile protokol tribününden karşılaşmayı takip etti.

Tribünlerde milli coşku

Biletleri maç öncesinde tükenen Türkiye-Hırvatistan mücadelesinde Türk Telekom Arena'nın tribünleri dolarken, soğuk ve yağışlı havaya rağmen maça gelen futbolseverler, yaşadıkları milli coşkuyla güzel bir atmosfer oluşturdu. Grup maçları aşamasında da milli takıma bu önemli turnuvaya katılması için destek veren futbolseverler, şampiyonaya gidebilmek için son aşama olan play-off turunun ilk maçında ay-yıldızlıları yalnız bırakmadı.

Taraftarlar üzerlerindeki formalar ve ellerinde Türk bayraklarıyla tribünleri kırmızı ve beyaz renklere bürüdü. Türk Telekom Arena'ya gelen futbolseverler, milliler ısınmak için sahaya çıktığı andan itibaren sevgi gösterilerinde bulunarak, futbolculara bu önemli maç öncesi destek verdi. Tribünlerde karşılaşma öncesi stat hoparlörlerinden çalınan marşlarla büyük bir coşku yaşandı. Tribünler, 10. Yıl Marşı'na hep birlikte eşlik etti.

Türk Telekom Arena 'milli stat' oldu

A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan mücadelesiyle 5. kez maç yaptığı Türk Telekom Arena, adeta 'milli stat' oldu. Türk Telekom Arena'da daha önce yaptığı 4 maçtan 3'ünü kazanıp 1'ini yitiren Türkiye, özel maçta Estonya'yı 3-0 mağlup ederken, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Kazakistan'ı 2-1, Azerbaycan'ı 1-0 yendi, Almanya'ya ise 3-1 kaybetti. A Milli Takım, Hırvatistan maçıyla birlikte Türkiye'deki son 5 maçını da Türk Telekom Arena'da oynamış oldu.

Medya ordusu

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turundaki Türkiye-Hırvatistan mücadelesi Avrupa'nın da ilgi odağı olurken, karşılaşmayı adeta bir medya ordusu takip etti. Maça, 210'u muhabir ve yazar, 75'i foto muhabiri ve 36'sı kameraman olmak üzere, 69'u yabancı, 252'si Türk, toplam 321 medya mensubunun akredite olduğu bildirildi. Karşılaşma, Türkiye'de Star Televizyonu'nun yanı sıra Al Jazeera Sport 4, ANS TV, Arena Sport, Digi Sport, ESPN, EuroSport, HRT2, Russia 2, Sport 1, Sport 2, Sport TV2, SuperSport kanalları maçı çok sayıda ülkeye canlı yayımladı.

Hırvatistan cephesi

Hırvatistan Milli Takımı'nda sakatlığı geçen Corluka, Türkiye maçının kadrosuna dahil edilerek 11 kişilik kadroda yer aldı. Teknik direktör Slaven Bilic'in maç günü son durumuna bakıp karar vereceklerini söylediği savunma oyuncusu, kontrollerden sonra kadroya dahil edildi. Daha önce Beşiktaş'ta da forma giyen Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld, Türkiye'ye karşı play-off ilk maçında ülkesinin milli takımında 11 kişilik kadroda yer aldı. Az sayıda Hırvat taraftar takımlarını İstanbul'da yalnız bırakmazken, misafir seyirci tribününde 200'ü aşkın taraftar takımlarına destek verdi.

Kadınlar ve çocuklara ücretsiz bilet

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı uygulama doğrultusunda Türkiye-Hırvatistan mücadelesini kadınlar ve çocuklar ücretsiz izleme şansı buldu. Türk Telekom Arena'da kadınlara ve 16 yaş altı çocuklara doğu tribünden 414, 415 ve 416 numaralı bloklardan olmak üzere toplam 3 bin 270 kişilik yer ayrıldı. Karşılaşmayı izleyenler arasında Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe de yer aldı. Skibbe, maçtan önce yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, karşılaşmanın 1-0 Türkiye lehine bitmesi temennisinde bulundu.

İlk Yarı

2. dakikada soldan ceza sahasına giren Corluka'nın yerden ortasında Volkan'ın sektirdiği topu Olic kaleye gönderdi: 0-1

3. dakikada Srna'nın sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte Olic'in kafa vuruşunda kaleci Volkan topu kontrol etti. 12. dakikada sağ kanattan Selçuk'un ortasında kale önünde oluşan karambolde Burak'tan savunma topu uzaklaştırdı. 13. dakikada Rakitic'in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş farklı şekilde auta gitti.

24. dakikada Selçuk'un ceza sahası dışından sert şutu auta çıktı. 30. dakikada Olic'in ceza sahası sağ çaprazından rakibinden sıyrılarak vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı. 32. dakikada Srna'nın sol kanattan yaptığı ortaya arka direkte Mandzukic'in kafa vuruşunda top kaleci Volkan'ın yanından ağlarla buluştu: 0-2

40. dakikada Emre'nin sağ kanattan kullandığı köşe atışından gelen topa defanstan sektikten sonra Giray vurmak istedi ama top auta gitti. 45. dakikada Gökhan Gönül'ün orta alanda kaptırdığı top sonrasında Rakitic topu ceza alanı ününe kadar taşıdıktan sonra soldan bindiren Olic'in önüne bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Olic'in vuruşunu Volkan çıkardı.

İkinci Yarı

51. dakikada Srna'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta kale önünde Corluka'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 0-3

53. dakikada Arda sağ kanattan ceza sahası içi çizgi üzerinden yerden pasını kaleci Pletikosa çıkardı, ardından savunma topu uzaklaştırdı. 64. dakikada sağ kanattan Srna'nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde Simunic'in ayak koyduğu top Volkan'da kaldı. 65. dakikada Modric'in ceza sahası dışından sert vuruşunu kaleci Volkan çıkardı.

75. dakikada Hakan Balta'nın sol kanattan yaptığı orta sonrasında defanstan seken topa Sabri ceza alanın hemen önünden sert vurdu. Defansa çarpan top kornere gitti. 77. dakikada Modric'in ceza alanı dışından sert şutunu Volkan direk dibinde kontrol etti. 90. dakikada sağ kanattan topla birlikte süratle ceza sahasına giren Gökhan Töre'nin içeri çevirdiği top kalecide kaldı.

Türkiye 0 - Hırvatistan 3

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Felix Brych, Thorsten Schiffner, Mark Borsch, Florian Meyer (Almanya)

Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 46 Gökhan Töre), Giray Kaçar, Egemen Korkmaz, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan (Dk. 69 Mehmet Topal), Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop, Arda Turan, Burak Yılmaz (Dk. 80 Umut Bulut)

Yedekler: Sinan Bolat, Ömer Toprak, Caner Erkin, Selçuk Şahin

Teknik Direktör: Guus Hiddink

Hırvatistan: Stipe Pletikosa, Vedran Corluka, Gordon Schildenfeld, Yosip Simunic, Domagoy Vida, Dariyo Srna, Tomislav Dujmovic, Ivan Rakitic (Dk. 83 Danijel Pranjic), Luka Modric, Ivica Olic (Dk. 85 Nikica Jelavic), Mario Mandzukic (Dk. 90 Eduardo Da Silva)

Yedekler: Danijel Subasic, Jurica Buljat, Ognyen Vukojevic, Ivan Perisic

Teknik Direktör: Slaven Bilic

Goller: Dk. 2 Ivica Olic, Dk. 32 Mario Mandzukic, Dk. 51 Vedran Corluka (Hırvatistan)

Sarı Kartlar: Hakan Balta, Emre Belözoğlu, Sabri Sarıoğlu, Arda Turan (Türkiye); Vedran Corluka, Tomislav Dujmovic (Hırvatistan)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları