loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklama
Tarih: 19.01.2019 - 13:05
Kategori: Gündem

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni askerlik sistemine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, çalışmalarda sona gelindiğini, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacağını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı 10 yıl aradan sonra ilk kez medyayı bilgilendirme toplantısı yaptı. Mili Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Dairesi'nden tanıtım subayı Binbaşı Şebnem Aktop, "Mehmetçik 2018 yılı faaliyetleri" sunumunu yaptı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre sunumda şu bilgiler yer aldı:

-15 Temmuz 2016'da gerçekleşen FETO darbe girişimi sonrasında TSK'dan  15 bin 213 ihraç gerçekeleştirildi. 6 bin 838 personel hakkında da adli ve idari işlemler devam ediyor. TSK'ya 15 Temmuz sonrasından 4 Ocak 2019'a kadar 53 bin 677 personel alımı gerçekleştirildi.

-635 bin 382 bedelli başvurusundan 98 bin 636'sı eğitime alındı.

-Gençlerin mesleklerini aksatmamak için yükümlüler ve uzman askerler arasında denge sağlamak için yeni askerlik sistemine geçilecek. Tamamen uzman olarak tahsis, Türkiye'de askerlik kültür yapısına uygun değil. Yeni askerlik sisteminde sona gelindi. Yakın zamanda Cumhurbaşkanı'na arz edilecek ve sonrasında kamuoyuyla paylaşılacak.

-ABD ile Patriot füzeleri için temaslar Savunma Sanayii tarafından devam ettiriliyor. Güvenli bölgede PKK, PYD ve DAEŞ terör örgütleri başta olmak üzere herhangi bir terörist kalmaması temel amaç. Bu amaçla ABD ile ikili görüşmeler devam ettiriliyor. Rusya Federasyonu ile de 23 Ocak'ta üst düzey temaslar gerçekleştirilecek."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları