loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni askerlik sistemine ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni askerlik sistemine ilişkin açıklama
Tarih: 16.03.2019 - 16:16
Kategori: Gündem

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Yeni askerlik sistemi, bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyacını karşılarken diğer taraftan da gençlerimizin eğitim, öğrenim ve meslek ihtiyaçlarına cevap verecektir" dedi

Yeni askerlik sistemi kamuoyunda uzun bir sürerdir tartışılırken sistem ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklamalar geldi. Bakan Akar Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yeni askerlik sistemi şemasını paylaştı.

BAKAN AKAR'DAN YENİ ASKERLİK SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter sayfasından paylaşılan yeni askerlik sisyemiyle ilgili birçok bilginin yer aldığı şemanın yanı sıra Bakan Hulusi Akar'ın açıklamalarına da yer verildi. Söz konusu paylaşımda Bakan Akar'ın "Yeni askerlik sistemi bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyacını karşılarken, diğer taraftan da gençlerimizin eğitim, öğrenim ve meslek ihtiyaçlarına cevap verecektir" ifadelerine yer verildi.

İşte Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hebından paylaşılan Yeni askerlik sistemi şeması

 

BAKAN AKAR YENİ ASKERLİK SİSTEMİ DETAYLARINI PAYLAŞMIŞTI

Yeni akerlik sisteminin detayları, geçtiğimz hafta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açıklamalarıyla kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bakan Akar yeni askerlik sistemi şemasını ekranlara getirerek ve şemanın detaylarını da anlatarak “Yeni askerlik sistemi gerçekten, üzerine çok çalıştığımız. Olabildiğince modern verileri kullandığımız bir çalışma diyerek sistemin önceliğinin risk, tehdit ve tehlikelere karşı TSK’nın etkin, caydırıcı ve saygınlığına halel getirmeyecek şekilde diğer taraftan gençlerimizin eğitim, öğretim ve mesleki ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bir optimizasyona çalıştık” demişti. 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları