loading
close
SON DAKİKALAR

'Milyonlarca işsiz vatandaşımızın AKP’ye gerekli dersi vereceklerine inanıyorum'

'Milyonlarca işsiz vatandaşımızın AKP’ye gerekli dersi vereceklerine inanıyorum'
Tarih: 15.02.2017 - 14:07
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Şimdi söz sırası işsiz vatandaşlarımızda. 16 Nisan referandumunda mutlaka sandığa gideceklerine ve HAYIR oylarıyla demokrasimize sahip çıkarak, AKP’ye gerekli dersi vereceklerine yürekten inanıyorum" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, TÜİK tarafından açıklanan güncel işsizlik verilerini değerlendirerek AKP Hükümeti'nin işsizlik sorununu öncelikli gündem maddesi olarak ele almamasını eleştirdi ve "Şimdi söz sırası işsiz vatandaşlarımızda! Milyonlarca işsiz vatandaşımızın ve sorunlarına duyarsız kalınan gençlerimizin 16 Nisan referandumunda mutlaka sandığa gideceklerine ve HAYIR oylarıyla demokrasimize sahip çıkarak, AKP’ye gerekli dersi vereceklerine yürekten inanıyorum" dedi.

TÜİK tarafından bugün açıklanan resmi verilere göre; işsizlik oranı son 7 yılın en yüksek seviyesine çıktı. İşsiz sayısının 3 milyon 715 bine yükseldiğini, işsizlik oranının %12.1, genç işsizliğinin ise %22.6 olduğunu belirten Engin, "Her 4 gencimizden biri işsiz. Bu hesaplamalara artık iş bulmaktan umudunu yitirmiş yüz binlerce vatandaşımız, gencimiz dâhil değil!" dedi.

Engin, geçen yıl Ağustos ayında gençlerin sorunlarının çözümü için kapsamlı bir araştırma önergesini Meclis’e sunduğunu hatırlatarak, aradan 6 ay geçmesine rağmen önergesinin gündeme bile alınmadığını belirtti.

"Meclis gece sabahlara kadar başkanlık hırsı için çalıştırıldı, ama gençlerimiz söz konusu olunca önergelerimiz ya gündeme alınmadı, ya da alınanlar AKP tarafından reddedildi" diyen Didem Engin, "Şimdi söz sırası işsiz vatandaşlarımızda! Milyonlarca işsiz vatandaşımızın ve sorunlarına duyarsız kalınan gençlerimizin 16 Nisan referandumunda mutlaka sandığa gideceklerine ve HAYIR oylarıyla demokrasimize sahip çıkarak, AKP’ye gerekli dersi vereceklerine yürekten inanıyorum" sözleri ile konuşmasını tamamladı. 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları