loading
close
SON DAKİKALAR

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi rektöründen tepki çeken karar

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi rektöründen tepki çeken karar
Tarih: 07.10.2019 - 11:25
Kategori: Eğitim

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Handan İnci Elçi, Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi Müdürlüğünü kendisine bağladı.

Rektör Handan İnci Elçi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne bağlı Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi Müdürlüğünü bundan böyle kendisinin yöneteceğini bir yazıyla bölüme bildirdi.

Mimar Sinan Sinema-TV Bölümü öğrencileri, mezunları ve mensupları konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Elçi'nin ayrıca, bölüm başkan yardımcısı Prof. Asiye Korkmaz’ın görevine son verdiği, kurumun anahtarlarına el koyup, güvenliğe hafta sonu okula giriş çıkış yapılmasının yasaklanması talimatını verdiği belirtildi. 

Öğrenciler ve mezunlar, tepkisini, "Akademik etik ve ilkelerin hiçe sayılarak alındığı bu gerekçesiz kararın 137 yıllık Devlet Güzel Sanatlar Akademisi geleneğine yakışmadığını düşünüyor ve kararı tanımıyoruz. Hocamız Prof. Sami Şekeroğlu’nun başlattığı ve Prof. Asiye Korkmaz’ın devraldığı yarım yüzyılı aşan bir emekle toplanan, korunan ve onarılan Türkiye’nin kültürel mirasının, sinema sanatının bilimsel özünün bilincinde olmayan bir takım liyakatsizlerin oyuncağı olmasına izin vermeyeceğiz" sözleriyle gösterdi.

Mimar Sinan Sinema-TV Bölümü öğrencileri, mezunları ve mensuplarının açıklaması şöyle:

"Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi atanmış Rektörü Handan İnci Elçi, 04.10.2019 tarihinde bölüme iletilen bir yazıyla üniversiteye bağlı Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi Müdürlüğünü kendi üzerine aldığını ve merkezi bundan böyle kendisinin yöneteceğini ilan etmiştir. Bunu yaparken Sinema-TV Merkezi Müdürü ve Sinema -TV Bölüm Başkan Yardımcısı hocamız Prof. Asiye Korkmaz’ın görevine son vermiştir. Bununla yetinmeyip, kurumun anahtarlarına el koyup, güvenliğe hafta sonu okula giriş çıkış yapılmasının yasaklanması talimatını vermiştir.
Durum Bölüm Başkanımız Prof. Alev İdrisoğlu’nun 05.10.2019 tarihinde güvenlik tarafından binaya alınmamasına kadar varmıştır.
Bizler, Mimar Sinan Sinema -TV bölümü mezun ve öğrencileri olarak, akademik etik ve ilkelerin hiçe sayılarak alındığı bu gerekçesiz kararın 137 yıllık Devlet Güzel Sanatlar Akademisi geleneğine yakışmadığını düşünüyor ve kararı tanımıyoruz.
Yerleşkemizde uygulanan bu haksızlık ve usulsüzlükler karşısında her türlü yasal süreci derhal başlatacağız ve takipçisi olacağız. Değerli hocamız Prof. Asiye Korkmaz’ın derhal görevine iadesini ve kurum üzerindeki ablukanın kaldırılmasını talep ediyoruz. Meselenin takipçisi olmak üzere Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Senatosunu ve Yüksek Öğretim Kurulu’nu acilen göreve çağırıyoruz.
Film arşivciliği ve restorasyonu, bilimsel bir disiplin ve tecrübe gerektiren ciddi bir iştir. Bazıları patlayıcı nitelik taşıyan film malzemesinin korunması, restorasyonu ve gösterimi; uluslararası bir kuruluş olan FIAF’ın katı kurallarıyla belirlenmiştir. Hocamız Prof. Sami Şekeroğlu’nun başlattığı ve Prof. Asiye Korkmaz’ın devraldığı yarım yüzyılı aşan bir emekle toplanan, korunan ve onarılan Türkiye’nin kültürel mirasının, sinema sanatının bilimsel özünün bilincinde olmayan bir takım liyakatsizlerin oyuncağı olmasına izin vermeyeceğiz.
Mimar Sinan Sinema-TV Mezunları her zaman olduğu gibi okuluna, hocasına, kurumuna ve arşivine sahip çıkmaya devam edecektir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları