loading
close
SON DAKİKALAR

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Karayolları arazisi ranta peşkeş çekiliyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Karayolları arazisi ranta peşkeş çekiliyor
Tarih: 30.06.2021 - 12:06
Kategori: Gündem

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Karayolları ile Akköprü ve Varlık mahallelerine ait parsellere ilişkin nazım imar planı değişikliği yapıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, konuya ilişkin açıklama yaptı.  

Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi:
"Söz konusu alana ilişkin 3 plan değişikliği yapılmıştır. İki plan değişikliğine dava açtık, ilk plan iptal edildi. İkinci planda yargı süreci devam ediyor bilirkişi keşfi yapıldı, rapor lehimize geldi. Hem bilirkişi raporu, hem Danıştay Savcısı alana ilişkin yapılaşmanın şehircilik ve planlama ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğunu belirtmiştir. Etlik Şehir Hastanesi’nin karşısında yer alan bu alan çok değerli bir kamu alanıdır. Kamu arazilerinin özel mülkiyete çevrilmesi ile talan edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Hukuki süreç lehimize devam ederken,  bugünkü resmi gazetede Cumhurbaşkanı kararıyla yeni bir plan değişikliği yapıldı.  Bu plan değişikliğiyle  yaklaşık 150 bin metrekarelik devasa bir alanda yapılaşma öngörülmektedir. Kamu arazilerinin sermayeye devredilmesine izin vermeyeceğiz, kamu arazilerinin ranta peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız."

Candan, "Alanda ticaret-konut alanı, özel eğitim alanı, park ve yol planlanmaktadır. Plan değişikliği kamu yararına aykırıdır. Bu plan değişikliğini de askı süreci sonrasında yargıya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları