loading
close
SON DAKİKALAR

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden Togo Kuleleri açıklaması

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden Togo Kuleleri açıklaması
Tarih: 30.11.2021 - 09:09
Kategori: Gündem

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Togo Kuleleri projesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Karakuş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin TOGO Kuleleri ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hukuksal görüş talebinde bulunmasına tepki gösterdi.

İş insanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu imar değişikliğine ilişkin mahkeme kararları gerekçe gösterilerek Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Aralık 2019’da mühürlenen Togo Kuleleri’ne ilişkin  Danıştay 6’ncı Dairesi, TOGO kulelerine yönelik 11 Nisan 2019’da Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı ve yerel mahkeme ile istinaf mahkemesinin gizli emsal artışını iptal ettiği kararı onaylamıştı. Mahkemenin kararıyla, “Gizli Emsal artışının usulsüzlüğü” ve “Şehircilik ilkelerine aykırılık” ve “Binanın kaçak inşa edildiği” mahkeme kararı ile tescillenmişti. 

TOGO Kuleleri ile ilgili olarak  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Karakuş ekim ayında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin hukuksal görüş istemesini eleştirdi. Karakuş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

1-Kent suçu TOGO ikiz kulelerinin hukuksuzluğu yargı tarafından tescillenmişken Ekim 2021 karar:2000
Ankara Büyükşehir Belediye Meclis kararında hukuksal görüş için Çevre Şehircilik Bakanlığı görüşü alma kararı, ne demek oluyor?

2-Kent suçu TOGO’ya Çevre Şehircilikten gelen görüşe göre mi işlem yapılacak, yoksa hukukun verdiği karara göre mi?

3-Togo'da 100bin m2 fazla inşaatla haksız kazanç sağlayan Sinan Aygün’ün şikayeti üzerine Çankaya Blediyesi'nde hakkımda bakanlık soruşturması sürse de kamu yararı mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi de buraya not edelim

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları