loading
close
SON DAKİKALAR

Mini Olimpiyatlar Sultanbeyli'de

Mini Olimpiyatlar Sultanbeyli'de
Tarih: 30.05.2012 - 19:50
Kategori: Yerel

Sultanbeyli'de mini Türkçe olimpiyatları...

Bu yıl 10.su yapılacak Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, yarın düzenlenecek açılış töreniyle başlıyor. Tören öncesi Hindistan, Tataristan, Kuzey Irak ve Papua Yeni Gine’den olimpiyat için Türkiye’ye gelen gençler, Başkan Hüseyin Keskin’i makamında ziyaret etti.

Bu anlamlı ziyaret için gençlere teşekkür eden Keskin, olimpiyat için gençlere başarılar diledi, organizasyonu gerçekleştiren tüm yetkililere teşekkür etti.

Bu yıl 'İnsanlık el ele, bayram o bayram ola' sloganıyla gerçekleştirilecek olan 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda 135 ülkeden bin 500 öğrenci şarkı, şiir, halk oyunları, güzel konuşma ve özel beceri gibi 20'ye yakın farklı kategorideki yarışmalarda ter dökecek.

Olimpiyatlarda tüm dünyaya Türkçe seslenecek öğrencilerden Hindistanlı Tayyibe, Tataristanlı Zila, Papua Yeni Gineli Peter ve Kuzey Iraklı Şiko Başkan Hüseyin Keskin’i ziyaret ettiler. Gençler okudukları şiir ve şarkılarla mini olimpiyatı Sultanbeyli’de sergilediler.

Dünya gençlerini makamında ağırlayan Başkan Keskin, “ 10. Olimpiyatlara hazırlanıyor olsak da aslında bu 10 yılın çok daha fazla geçmişi var. Bu tablonun oluşması için büyük emekler verildi ve bugün bu emeklerin neticesini görüyoruz” dedi.

Dünyanın 135 ülkesinden ülkemize gelen misafirlerin, Türkçe şiir ve şarkılarla bizim kültürümüzü yansıttıklarını belirten Keskin, “ülkemizin bölgesinde ve dünyada güç olmasına katkı sağlayan bu muhteşem tabloyu hazırlayan öğrenci, öğretmen ve organizasyonun görünen görünmeyen sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yarın düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak olan 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları heyecanı 14 Haziran'a kadar devam edecek.




Vişne Haber Ajansı




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları