loading
close
SON DAKİKALAR

Minikler Denklanşöre Bastı

Minikler Denklanşöre Bastı
Tarih: 30.05.2012 - 18:43
Kategori: Yerel

Sultanbeyli Belediyesi ile Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri işbirliğiyle, 2009 yılında başlattığı “İnsan Neyi Korur” sergisinin üçüncüsü açıldı...

“İnsan Neyi Korur? Çevre Projesi” kapsamında fotoğraf sanatı kullanılarak, ilköğretim öğrencileri Sultanbeyli’yi fotoğrafladılar. Oluşturulan fotoğraf sergisi, "Çocukların Gözünden, Dilinden, Objektifinden " adıyla Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ' nde açıldı.

Sultanbeyli Belediyesi ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri’nin üç yıldır sürdürdüğü çalışmanın bu yılki bölümünde, öğrencilerden ilçede beğenip beğenmedikleri çevre olaylarını fotoğraflamaları istendi.

İnsan sevdiği şeyi korursa, korunmasını istediklerini çocuklara sevdirebilir hep birlikte korunmasına katkıda bulunabilir felsefesiyle 2009 yılında çıkılan yolda, çocuklara doğayı sevdirerek, çevre bilinci oluşturulması hedefleniyor.

Çocukların çevrelerine daha dikkatli bakmalarını, sorgulamalarını sağlamaya çalışılan proje dâhilinde, çocuklara fotoğraf tekniği öğretilerek çevrelerindeki problemlerin farkına varmaları istendi. Çocuklar da yaşadıkları şehirde, kendilerini rahatsız eden çevre sorunlarını sorguladı ve fotoğrafladılar. Düzensizlik, hava kirliliği, çarpık kentleşme miniklerin objektiflere yansıyan karelerden bazıları oldu.

Öğrenci ve velilerinin açılışına katıldığı “İnsan Neyi Korur” sergisi 3 Haziran ' a kadar Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi' nde gezilebilecek.





Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları