loading
close
SON DAKİKALAR

Minikler Hayvan Sevgisini Öğrendi

Minikler Hayvan Sevgisini Öğrendi
Tarih: 11.02.2012 - 19:21
Kategori: Yerel

İlçedeki ilköğretim öğrencilerine hayvan hakları ve hayvan sevgisi konularında bilgiler verilirken, minikler hayvan dostlarıyla ilgili merak ettiklerini Veteriner Hekim Burçin Sarısaltıkoğlu’na sordu.

Silivri Belediyesi tarafından Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve ilköğretim çağındaki çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, hayvanlarla olan ilişkilerinde dikkat etmeleri gereken hususları ve temizlik kurallarını öğretmek amacını taşıyan seminere katılım yoğun oldu. Yücel Erdem Tiyatro Salonu’nu tıka basa dolduran Hasan Özvarnalı, Ertuğrul Gazi, Nurullah Baldöktü, Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulları ve Balkan Koleji öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan 200 kişilik grup, sinevizyon gösterisi eşliğinde Silivri Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Birim Sorumlusu Veteriner Hekim Burçin Sarısaltıkoğlu’ndan hayvan sevgisinin önemi, hayvanlar ile iletişim, evde hayvan besleyenler için dikkat edilmesi gereken hijyen ve sağlık kuralları, hayvanlara dokunduktan sonra kişisel temizliğin nasıl yapılacağı, hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıklar ve bunlardan nasıl korunacağı, hangi durumlarda, ne zaman aşı yaptırılması gerektiği gibi detayları dinledi.



Öğrencilere Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan kek ve meyve suyu ikramlarının yapıldığı seminerde, öğrenciler de sahneye çıkarak merak ettiklerini sordu. Seminer bitiminde, Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesi Hayvan Hakları Kulübü öğrencileri Silivri Belediyesi yetkililerini ziyaret ederek merak ettikleri sorulara yanıt aldılar. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları