loading
close
SON DAKİKALAR

Mısır'da yeni kabine hazırlıkları

Mısır'da yeni kabine hazırlıkları
Tarih: 25.07.2012 - 18:50
Kategori: Dünya

Mısır'da Hişam Kandil'in hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından Hürriyet ve Adalet Partisi'nin kabinede kaç bakanla temsil edileceği tartışılıyor...

HAP kaynakları, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Hişam Kandil'i başbakan olarak atamasının ardından, 31 bakandan oluşacak kabinenin yarısının mecliste en büyük grubu oluşturan HAP'tan seçileceğini öne sürerken, HAP yürütme kurulu üyesi Mühendis Saad Hüsni ise, yeni kabine için 30 aday önerdiklerini ancak HAP'ın kesinlikle kabinede çoğunluk oluşturmayacağını söyledi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır'ın ekonomi ve kalkınmadan sorumlu başbakan yardımcısı olarak atanması durumunda bundan mutlu olacaklarını belirten Hüsni, Şatır'ın bu makama getirilmesi halinde herhangi bir yolsuzluk suçlamasına maruz kalmamak için ticari faaliyetlerini devredeceğini söyledi.

HAP yöneticileri olası bakan ve bakanlıklar hakkında bir açıklamada bulunmazken, partideki kaynaklar, HAP'ın istediği bakanlıklar arasında yönetim geliştirme, yerel yönetim, maliye, petrol, dışişleri, yatırım ve uluslararası ilişkiler bakanlıklarının bulunduğunu bildirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları