loading
close
SON DAKİKALAR

Mısra Öz'den, 'Başarıyla geçirdiğimiz bir yılı geride bıraktık' diyen TCDD Genel Müdürü Apaydın’a tepki

Mısra Öz'den, 'Başarıyla geçirdiğimiz bir yılı geride bıraktık' diyen TCDD Genel Müdürü Apaydın’a tepki
Tarih: 04.01.2019 - 16:57
Kategori: Yurt

8 Temmuz'da Çorlu'da meydana gelen tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'ın Raillife Dergisi için kaleme aldığı yazısında kullandığı "Başarıyla geçirdiğimiz bir yılı daha geride bıraktık" ifadelerine tepki gösterdi.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Raillife Dergisi'nin Ocak sayısı için bir yazı kaleme aldı. Apaydın, yazısında, 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren faciası ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara tren faciasının yaşandığı 2018 yılı için "Başarıyla geçirdiğimiz bir yılı daha geride bıraktık" ifadelerini kullandı.

Apaydın'ın bu ifadelerine tepki gösteren Mısra Öz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Demiryoluna verdikleri önemle Çorlu 25, Ankara 9 olmak üzere 34 insanın ölümüne sebep oldular. Aynı duyarsızlık ve aynı başarı ile devam ederlerse daha kaç kişinin ölümüne sebep olurlar acaba!?" diye yazdı.

Apaydın'ın ilgili yazısı şöyle:

"Yeni yıl, yeni bir umut ve yeni bir heyecan demektir. Türk demiryolu sektörünün amiral gemisi kuruluşu olarak, biz de yeni yıla yeni umutlar ve yeni heyecanlarla giriyoruz. Yeni yıla umutlarla girerken, başarıyla geçirdiğimiz bir yılı daha geride bıraktık.

Ankara’da Sincan-Ankara-Kayaş arasında modern ve konforlu banliyö hizmeti vermek üzere BAŞKENTRAY projesini Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle 12 Nisan’da hizmete açtık. Ardından da Gaziantep’te GAZİRAY projesinin temelini attık.

Van Gölü üzerinde yüksek taşıma kapasitesine sahip Sultan Alparslan ve İdris-İ Bitlis feribotlarını devreye aldık. Her iki feribotta da bağlı ortaklığımız TÜLOMSAŞ’ta tamamen yerli marine olarak üretilen motorların kullanılıyor olması ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.

Erzurum Lojistik Merkezi’ni lojistik sektörümüzün hizmetine sunarken, Konya (Kayacık) ve Mersin (Yenice) Lojistik merkezlerinin inşasını tamamladık. Konya-Karaman hızlı demiryolunu da elektrikli işletmeye açtık.

Ülkemizde demiryoluna verilen önemin bir sonucu olarak uluslararası alanda da prestijimizi yükselten gelişmelere tanıklık etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadık.

Uluslararası Demiryolları Birliği’nin (UIC) Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi’ni ilk defa Ülkemizde başarıyla gerçekleştirdik. Dünyadaki en büyük demiryolu organizasyonu niteliğindeki UIC’nin Başkan Yardımcılığı görevine şahsımın yeniden seçilmesi, Ülkemiz ve Kuruluşumuz adına büyük önem arz etmektedir.

Ayrıca Almanya Berlin’de yapılan ve bağlı şirketlerimizle birlikte katıldığımız INNOTRANS 2018 Fuarı’nda yerli ve yabancı ziyaretçilerin TCDD’ye olan ilgileri bizleri sevindirmiştir.

Başarıyla geride bıraktığımız bir yılın ardından 2019 yılı da çok sayıda önemli projenin hayata geçeceği bir yıl olacaktır.

2019 yılının Ülkemiz ve Demiryollarımız için hayırlı olmasını diliyorum. İyi yolculuklar…"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları