loading
close
SON DAKİKALAR

Mısra Öz'den, Çorlu tren faciasının ilk bilirkişilerden Mustafa Karaşahin'e: Sen de bir gün hesap vereceksin

Mısra Öz'den, Çorlu tren faciasının ilk bilirkişilerden Mustafa Karaşahin'e: Sen de bir gün hesap vereceksin
Tarih: 22.02.2021 - 10:13
Kategori: Gündem

Çorlu tren faciasında oğlu Oğuz Arda'yı kaybeden anne Mısra Öz, Çorlu tren faciasında menfezler için "başarılı" diye rapor veren ilk bilirkişilerden Mustafa Karaşahinin'e tepki gösteren paylaşımda bulundu.

8 Temmuz 2018'de Uzunköprü-Halkalı seferini yapan trenin Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar köyünde menfezin altının boşalması nedeniyle meydana gelen tren faciasında 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybetti.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde halen süren davada ilk hazırlanan bilirkişi raporu TCDD’yi kusursuz bulmuştu. Ancak ilk raporda yer alan “Mevsim normallerinin üzerinde yağış yaşandığı… Rayların ve demiryolunun bakımı ile ilgili temelde yatan bir neden olmadığı… Demiryolu görevlileri o kadar yağışı geleneksel yöntemlerle 40-50 kilometre öteden tahmin edemeyeceği…Demiryolunun 145 yıl önce yapıldığı” gibi ifadeler kamuoyunda ve yaşamını yitirenlerin yakınlarında büyük tepkiye yol açmıştı. İlk bilirkişilerden Prof. Dr.  Mustafa Karaşahin de “başarılı bir menfez” demişti.

Çorlu'daki tren faciasını başından beri yakından takip eden gazeteci Mustafa Hoş sosyal medya hesabından yeni bilirkişi raporunun ayrıntılarını paylaşmış eski bilirkişi raporu ile yeni bilirkişi raporu arasındaki farkı açıklamıştı. Mustafa Hoş "Çorlu tren faciası yeni bilirkişi heyeti “hizmet ömrünü tamamlamış menfez” dedi. oysa facianın üstünü örtmeye çalışan ilk bilirkişilerden Mustafa Karaşahin “başarılı bir menfez” demişti" ifadesini paylaşmıştı.  Daha sonra da Prof. Dr. Mustafa Karaşahin’in 2004’te meydana gelen Pamukova tren faciasını da aklayan kurulda olduğu, Ulaştırma Bakanı Danışmanı görevinde bulunduğu ve bakanlıkla ticari ilişkileri olduğu ortaya çıktı.  

Çorlu tren faciasında oğlu Oğuz Arda'yı kaybeden  Mısra Öz sosyal medya hesabından Mustafa Hoş'un  paylaşımını alıntılayarak Mustafa Karaşahin'e yönelik " Üniversitede hoca olan bu şahsın hazırladığı bilirkişi raporu yüzünden 25 kişinin katilleri 3 yıldır yargı önüne gelemedi. Başarılı menfez diye utanmadan açıklama yaptı. Sen de bir gün hesap vereceksin Mustafa Karaşahin!" ifadesini kullandı. 

Üniversitede hoca olan bu şahsın hazırladığı bilirkişi raporu yüzünden 25 kişinin katilleri 3 yıldır yargı önüne gelemedi.
Başarılı menfez diye utanmadan açıklama yaptı.
Sen de bir gün hesap vereceksin Mustafa Karaşahin! pic.twitter.com/HIEiC8uBnZ

— Mısra ÖZ (@misra_oz) February 21, 2021

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları