loading
close
SON DAKİKALAR

Modaya kim yön veriyor?

Modaya kim yön veriyor?
Tarih: 12.02.2012 - 19:27
Kategori: Magazin

Moda haftaları ve moda dergilerinin etkinliğini kaybettiği, sektöre blogger’ların yön verdiği iddiaları New York moda haftasının en ateşli tartışma konusu oldu...

Dünyanın en önemli moda olaylarından New York Moda Haftası’nın başlamasıyla beraber, “moda bloglarının etkisi” tekrar gündeme geldi. Önceki gün başlayan ve 15 Eylül tarihine kadar devam edecek moda haftası, modaseverlerin bu gibi etkinlikleri dergilerden çok bloglardan takip ettikleri tartışmasını başlattı.
Moda dünyasına yön veren birçok başarılı blogger birçok önemli moda haftasına davet ediliyor. Daha sonra şahit oldukları yılın modasını kendilerine göre uyarlayarak sene içinde ne giyilmesi gerektiğini takipçileriyle paylaşıyor. Vogue, Elle ve Harper’s Bazaar gibi moda dergileri şimdi bloglarla büyük bir yarışa girdi. Gelişen teknoloji ile her türlü moda olayından haberdar olan blogger deneyimli birer eleştirmene dönüştü. Modaseverlerin, yılın modasını, günlük hayata uyarlayabilen insanlardan duymak istemeleri de blogların popülerliğini artırdı. Şarkıcı Lady Gaga, Amerikan moda dergisi V’de yazdığı köşesinde, moda blogu yazarlarını övmüş ve bazı ünlü moda eleştirmenleriyle eşit olduklarını yazmıştı.


Vogue dergisinin eski yaratıcı direktörü Robin Derrick ise, sadece birkaç başarılı moda blogu olduğunu savunmuştu. Daily Telegraph gazetesinin moda editörü Lisa Armstrong da, “Gazetede moda editörü olarak çalışanlar önemli bir deneyime sahip. Ama yine de ‘bu ayakkabılar şahane’ diyen bir blog’u okuyabilirsiniz. Benim için sorun yok” dedi.
Eleştirilere ve desteklere rağmen bloggerların ünlü markalarla gerçekleştirdiği çalışmalar dikkat çekiyor. Ünlü moda blogger’ı Scott Schuman’ın, Burberry ile birlikte hazırladığı kabanlar büyük ilgi görmüştü.

Onları takip edin!


The Sartorialist: Scott Schuman tarafından kurulan bu blogda sokak modası işleniyor.
Style Rookie: 11 yaşındayken blog yazmaya başlayan Tavi Gevinson, şimdi kendi online dergisinde yazıyor.
Style Bubble: Susanna Lau adlı genç kadın blog yazmaya 2006’dan bu yana devam ediyor.
Bryanboy: Filipinli Bryan Grey-Yambao blog yazmaya 17 yaşındayken başladı.
Garance Dore: Fransız tasarımcı Garance Dore bir moda ikonu olarak kabul ediliyor. Dore, aynı zamanda arkadaşı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları