loading
close
SON DAKİKALAR

Montrö bildirisi nedeniyle gözaltında olan 14 emekli amiral adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Montrö bildirisi nedeniyle gözaltında olan 14 emekli amiral adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Tarih: 13.04.2021 - 09:06
Kategori: Gündem

103 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan emekli amiralle serbest bırakıldı.

Montrö Sözleşmesi ve tarikat evindeki sarıklı amirale ilişkin bildiri nedeniyle gözaltına alınan 14 emekli amiral adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir haftadır gözaltında olan emekli amiraller dün gece adliyeye sevk edilmişlerdi. 

Emekli amiraller Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ, Ali Sadi Ünsal, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat yurt dışına ve il dışına çıkış yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

103 emekli amiral imzasıyla, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "sarık ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak ortak bir bildiri yayımlandı. Bildiride "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" denilirken, Tuğamiral Sarı'nın görüntülerine ilişkin olarak da "Kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur" ifadesi kullanıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bildiriye "Haddinizi bilin" sözleriyle tepki gösterirken, TBMM Başkanı Şentop da bildiri için "darbe çağrışımlı" nitelemesi yaptı.

Bildiri hakkında soruşturma başlatıldı, 10 emekli amiral 5 Nisan'da gözaltına alındı. 4 amiral de ifade vermek üzere Ankara'ya gitmişti. Emekli amiral bildirisine ilişkin soruşturma kapsamında 14 emekli amiral adliyeye sevk edilmişti. 

Kaynak : Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları