loading
close
SON DAKİKALAR

Montrö bildirisine imza atan emekli amirallerden Ergun Mengi tutuklama, diğer 13 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi

Montrö bildirisine imza atan emekli amirallerden Ergun Mengi tutuklama, diğer 13 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi
Tarih: 13.04.2021 - 00:37
Kategori: Gündem

Emekli amiraller soruşturmada Ergun Mengi tutuklama; diğer 13 emekli amiral hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmaları talebiyle adli kontrol tedbirleriyle nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 103 emekli amiralin 'Montrö bildirisi'ne ilişkin başlattığı soruşturmada Ergun Mengi tutuklama; diğer 13 emekli amiral hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmaları talebiyle adli kontrol tedbirleriyle nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevkine karar verildi.

Savcılık, Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Mustafa Özbey, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ ve Türker Ertürk'e yurt dışına çıkma yasağı ve konutu terk ekmeme adli kontrol şartı talep etti. Ali Sadi Ünsal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında ise yurt dışına ve il dışına çıkmama yasağı adli kontrol şartları talep edildi.

Ne olmuştu?

103 emekli amiral imzasıyla, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "sarık ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak ortak bir bildiri yayımlandı. Bildiride "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" denilirken, Tuğamiral Sarı'nın görüntülerine ilişkin olarak da "Kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur" ifadesi kullanıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bildiriye "Haddinizi bilin" sözleriyle tepki gösterirken, TBMM Başkanı Şentop da bildiri için "darbe çağrışımlı" nitelemesi yaptı.

Bildiri hakkında soruşturma başlatıldı, 10 emekli amiral gözaltına alındı. 4 amiral de ifade vermek üzere Ankara'ya gitmişti.  103 emekli amiral bildirisine ilişkin soruşturma kapsamında 14 emekli amiral adliyeye sevk edilmişti. 

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları