loading
close
SON DAKİKALAR

MSB, emekli subayların Hulusi Akar'ı ziyaret ederek emekli amirallerin bildirisini kınadığını açıkladı, TESUD'dan yalanlama geldi: 'Kınamadık'

MSB, emekli subayların Hulusi Akar'ı ziyaret ederek emekli amirallerin bildirisini kınadığını açıkladı, TESUD'dan yalanlama geldi: 'Kınamadık'
Tarih: 06.04.2021 - 09:45
Kategori: Gündem

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), emekli amirallerin bildirisinin Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) tarafından kınandığına ilişkin açıklama yaptı. TESUD'dan yalanlama geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) başkan ve üyelerinin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a destek ziyaretinde bulunduklarını açıkladı.

Bakanlığın sitesinde yer alan haberde "Bakan Akar, görüşmenin sonunda kendilerine destek ziyaretinde bulunan TESUD Başkanı Namık Kemal Çalışkan, TEMAD Başkanı Hamza Dürgen ile Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Asker kökenli derneklerin bir ve beraber olduğunu ifade eden TEMAD ve TESUD yöneticileri de 'TSK’ya bağlıyız. Ordumuzun yaptığı mücadele ve hizmetlerinden dolayı gururluyuz ve bu fedakâr mücadeleye sonsuz saygı duyuyoruz' diye konuştu. Dernek yöneticileri söz konusu bildiriyi kınadıklarını da belirterek 'Bu, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bir harekettir' değerlendirmesinde bulundu" ifadeleri yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından ise "Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Millî Savunma Bakanlığına destek ziyareti gerçekleştirerek bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti" denildi.

Bakanlığın açıklamasında TESUD'dan yalanlama geldi. Açıklamada dernek başkan ve üyelerinin davetle bakanlığa gittikleri, emekli amirallerin bildirisini de kınamadıkları belirtildi.

TESUD'un açıklaması şöyle:
5 Nisan 2021 günü saat 13.30'da TESUD Genel Başkanı ve TEMAD Genel Başkanı, beraberlerinde yönetim kurullarından ikişer üye ile birlikte MSB'lığına DAVET EDİLMİŞTİR.

Sayın Milli Savunma Bakanı'nın ülkemiz ve TSK'nın halen yürütmekte olduğu faaliyetler konusundaki paylaşımlarını müteakip TESUD Genel Başkanı tarafından; Silahlı Kuvvetlerimizin yurt içinde ve dışında yürüttüğü faaliyetlerdeki başarılarından gurur duyulduğu ifade edildikten sonra, emekli subaylarla ilgili çeşitli konular gündeme getirilmiş, görüş ve öneriler paylaşılmıştır.

Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir KINAMA İFADESİ KULLANILMAMIŞTIR.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları