loading
close
SON DAKİKALAR

Mübariz Mansimov: Fetullah Gülen'e Mehmet Ağar ile beraber ve onun isteği üzerine gittim

Mübariz Mansimov: Fetullah Gülen'e Mehmet Ağar ile beraber ve onun isteği üzerine gittim
Tarih: 02.09.2021 - 10:35
Kategori: Gündem

Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan iş insanı Mübariz Mansimov, Fetullah Gülen ile görüşmesine Mehmet Ağar'ın aracılık yaptığını söyledi.

Sedat Peker'in Yalıkavak Marina iddiaları sonrasında, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın, “Fethullah Gülen’e bir kez değil, devamlı gidiyordu. En az 10 sefer gittiğini ben biliyorum. Benim uçağım yok. Fethullah Gülen’le bağlantım yok. Onun Fethullah Gülen’e yakınlığı biliniyordu”, “Kendisi defalarca oraya gitmiştir herkes bilir, kendisiyle bir kez beraber gittik. Benim gidiş gelişimden devletin bilgisi vardır” dediği Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, suskunluğunu bozdu. Mansimov Gurbanoğlu, "Fetullah Gülen'e Mehmet Ağar ile beraber ve onun isteği üzerine gittim. Yoksa Ağar da biliyor, orada FETÖ ile kavgamı. Gülen'e hiçbir zaman sempatim olmadı" dedi.

Peş peşe çektiği videolardaki iddiaları tartışma konusu olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mübariz Gurbanoğlu'nun FETÖ'cü diye tutuklanmasının arkasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın olduğunu iddia edip bu sayede Gurbanoğlu'nun Bodrum Yalıkavak'taki marinasına Mehmet Ağar'ın el koyduğunu öne sürmüştü. Hakkındaki bu iddiaları reddeden Ağar ise, "Biz orada olmasaydık, marinaya mafya çökecekti" demişti.

Marinanın eski sahibi Mübariz Mansimov (Gurbanoğlu) dolandırıldığını ileri sürerek dava açmıştı. Ardından Mansimov hakkında FETÖ üyeliğinden soruşturma başlatılmış; Savcı kanıt elde edilemediği için 2019'da kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Altı at sonra ise tanıklara ulaşıldığı iddiasıyla dosya yeniden açılmış, Mansimov İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak beş yıl hapis cezası almıştı. Mansimov’un temyize gitmesi üzerine şehir dışına çıkma tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Mansimov Gurbanoğlu, Mehmet Ağar ile iş insanı Yusuf Uğur ve MHP'li milletvekili Saffet Sancaklı vesilesiyle tanıştığını söyledi. "Ağar'a Ulus'taki evini bedelsiz verip kira almadığını; Yalıkavak Marina'daki benzin istasyonunu Ağar'lara armağan edip oğlu Tolga Ağar'ı yönetim kurulu başkanı olarak atadığını; Ağar cezaevindeyken her hafta ziyaret ettiğini hatta cezaevinin yakınına helikopter pisti bile yaptırdığını" iddia eden Mansimov Gurbanoğlu,  “Pensilvanya'ya Ağar'ın isteği üzerine ve kendi uçağıyla gittiklerini” söyledi.

Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Bölge Adliye Mahkemesi örgüte yardım suçundan verilen beş yıllık cezayı onadı. Ne düşünüyorsunuz?

FETÖ ile bir ilişkim olmadığı ortaya çıkacak. Davam Yargıtay aşamasında. Yardım, ne yardımı? Yok ortada. Hiçbir vakfa yardım etmemişim. Sadece Güllüoğlu'ndan benim otelim iki kilo baklava almış, 2014'te. Siz Güllüoğlu'ndan hiç baklava almadınız mı? Bu memlekette biri çıksın desin ki Gülloğlu'ndan tatlı yemedim.

FETÖ ile temasınız oldu mu?

Fetullah Gülen'e Mehmet Ağar ile beraber ve onun isteği üzerine gittim. Yoksa Ağar da biliyor, orada FETÖ ile kavgamı. Gülen'e hiçbir zaman sempatim olmadı. Mezhebim Şia. Bizde tarikat olmaz. Türkiye'de 20'nin üstüne okul yaptırmışım. Milli Eğitim Bakanlığı biliyor. Tek bir okul FETÖ'ye verildi mi?

Neden ceza çıktı?

Cezanın boş yere verildiğini hep beraber göreceğiz.

Marina ile ilgili hak iddianızı sürdürüyorsunuz değil mi?

Hiçbir dava kesinleşmiş ve kaybedilmiş değil. Hiçbir iddiamdan vazgeçmedim, geçme niyetinde değiliz.

Sizce marinaya çöküldü mü?

Bana göre çalışanlarım tarafından dolandırıldım. Mübariz Mansimov'un malına kolay kolay çökülemez. Biz korkak değiliz. Biri tehdit edip de malıma çöksünler. Hakkımdaki FETÖ iddianamesine bakarsanız, aynı çalışanlar aleyhimde şahit. Hepsi yalancı şahit.

Marinanın elinizden çıkması ile FETÖ davası birbiriyle bağlantılı mı?

Burası Türkiye, her şey olabilir. Sanmam ki marinanın yeni sahipleri, o güce maliktirler ve Türk adaletini şaşırtsınlar.

Ağar'ı nereden tanıyorsunuz?

Aşağı yukarı 15 sene oldu. Haydar Aliyev'in cenazesine Bakü'ye gelmişti. İşadamı Yusuf Uğur ve milletvekili Saffet Sancaklı, Azerbaycan'da otelde Ağar'ı bana tanıttılar. "Seninle tanışmak istiyor." (dediler) Tanışmamız öyle oldu.

Bu ilişkiniz Türkiye'de devam etti, öyle mi?

Ağar'ı her zaman milliyetçi bildim. Devlet adamı bildim. Sıkıntılı günler geçiriyordu. Sahip çıktım, yalnız kalmasın diye.

Sahip çıktım derken neyi kastediyorsunuz?

Yanımda kaldı, Ulus'ta evimi verdim, evimde oturdu, komşum oldu. Aşağı yukarı 7-8 sene beraber oturduk. Bir kuruş almadım.

Marinanın yönetim kurulu başkanlığına Tolga Ağar'ı siz mi atadınız?

Tolga Ağar'ı müdür olarak koydum. Marinadaki benzin istasyonunu verdim onlara.

Ağar cezaevindeyken neler oldu?

Her hafta yanına gidip geldim. Helikopter pisti yaptırdım, Aydın'da. Pist cezaevine yakın bir yerdeydi. Haftada bir marinadan helikopter servisi kaldırıyorduk.

Çıktıktan sonra "Gülen'le görüşmek istiyorum" mu dedi?

FETÖ'nün yanına gitmek istedi, gittik.

Neden gitmek istedi?

Ona sorsanıza.

Bildiğim kadarıyla özel uçağınızla Pensilvanya'ya gittiniz.

New York'a gittik. Helikopter kiraladım, Pensilvanya'ya geldik. İhsan Kalkavan bize katıldı. Gülen'in önünde oturduk. Gülen, Erdoğan için iyi şeyler konuşmuyordu. "Sen kim oluyorsun! Varsan bugün, Erdoğan sayesinde. Sen karar ver, imam mısın, politikacı mısın?" dedim. Bu lafıma alındı. Bir tek şey dedim: "Sizin yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum.Yanınıza gelenlerin de yanlış yolda olduğunu düşünüyorum." Bu lafı söyleyip çıktım. Bir süre sonra Ağar da çıktı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları