loading
close
SON DAKİKALAR

Mucize kurtuluşlar

Mucize kurtuluşlar
Tarih: 12.02.2012 - 23:27
Kategori: Gündem

Erciş'de depremin ardından yürütülen kurtarma çalışmalarında sevindirici haberler gelmeye devam ediyor

Van’ı ve Erciş’i vuran depremde oturdukları binaların yıkılmasıyla çöken binaların altında mahsur kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Akşam saatlerinde Camii Kebir Mahallesindeki Kulüpler bölgesinde kurtarma çalışmaları yürüten arama kurtarma ekipleri depremden 30 saat sonra Abdullah Pinti (22) ve Oğuz Yılmaz (17) enkaz altından çıkarmıştı. 

Arama çalışmalarına gece gündüz demeden devam eden ekipler, gecenin ilerleyen saatlerinde 4 hayatı birden kurtardı. Ekipler, Tedaş Lojmanlarının enkazında yaptığı arama kurtarma faaliyetlerinde depremden 35 saat sonra hamile olan anne Derya Coşkun, kızı Elif ve oğlu Özer Coşkun’u enkaz altından çıkardılar. Anne ve çocukları sahra hastanesine götürülüp tedaviye alındı. Arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. 

Van'da meydana gelen depremden yaklaşık 31 saat sonra Erciş ilçesinde çöken binanın enkazından iki genç, yaralı olarak kurtarıldı. Erciş'te bir kahvehanenin de bulunduğu bina enkazında arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, enkaz altındaki 20'li yaşlarda Ozan Yılmaz ve Abdullah Pinti'ye ulaştı.  Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Yılmaz ve Pinti, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Van Erciş'te depremden 46 saat sonra bir mucize daha gerçekleşti. 14 günlük bir bebek 46 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma ekipleri yıkılmış bir binanın enkazında yaşam belirtisi bulunca çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Yaşam belirtisinin iki tavan arasında bir kanepenin yanında sıkışmış bir anne ve bebeğine ait olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine çalışmaları üstten değil yandan sürdürmeye karar verildi. Bir dehliz kazılmaya başlandı. Saatler süren çalışmaların ardından önce Azra bebek kurtarıldı. Kanepenin desteği sayesinde ortaya çıkan yaşam deliğinde hayatta kalan anne ise halen kurtarılmaya çalışılıyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları