loading
close
SON DAKİKALAR

Müezzin imamı dövdü

Müezzin imamı dövdü
Tarih: 11.02.2012 - 20:57
Kategori: Yerel

Kayseri'de bir cami imamı 46 yaşındaki Bilal Erdoğan, yatsı namazı sonrası caminin 14 yıllık müezzini 45 yaşındaki Latif Genç ve ailesi tarafından sopayla dövüldü

Geçen yıl ataması yapılan Bilal Erdoğan, eşi ve 3 çocuğu ile birlikte cami yakınında bir ev tuttu. İddiaya göre camide 14 yıldır müezzinlik yapan Latif Genç, yeni imamın atanmasına karşı çıktı. Müezzin Latif Genç, yaklaşık 8 ay önce eşini kaybeden imam Bilal Erdoğan’ın, kızı 21 yaşındaki H.G.’yi taciz ettiğini iddia ederek İl Müftülüğü’ne şikayet etti. 

Bunun üzerine imam, 6 ay önce Osman Ulubaş Camii’ne geçici olarak gönderildi. Yaklaşık 2 ay önce yeniden evlenen Bilal Erdoğan, eşi ve çocuklarıyla kadrolu olduğu Merkez Camii’ne yeniden dönmek istedi. Bugün camide yeniden görevine başlayan Bilal Erdoğan’ın ikindi namazı sonrası yanına gelen müezzin Latif Genç, iddiaya göre "Bu camiden tasını tarağını toplayıp gideceksin" diye tehdit etti. Akşam namazına camiye gelmeyen müezzin, yatsı namazında imamın arkasında saf durdu. 

Gece camiyi kilitlemek isteyen imam Bilal Erdoğan, yedek anahtarı müezzinden aldı. Erdoğan daha sonra cübbe ve sarığını çıkartmak isterken, tanımadığı bir kişi camiye girerek, kitaplıktaki kitapları sordu. Bu sırada başına sopayla vurulan imam Erdoğan, camiye yeniden dönen müezzin Latif Genç, 39 yaşındaki eşi S.G., kızı 21 yaşındaki H.G. ve 18 yaşındaki S.G. tarafından dövüldü. 

Kavga, imamın damadı 24 yaşındaki Ahmet İlker Karataş ve imamın oğlu 17 yaşındaki H.T.E.’nin de karışmasıyla büyüdü. Polisin ayırdığı kavgada yaralanan imam Erdoğan, ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülürken, kavgaya karışan müezzin ve 5 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları