loading
close
SON DAKİKALAR

Muğla'da sonbahar turizmi

Muğla'da sonbahar turizmi
Tarih: 12.02.2012 - 03:49
Kategori: Seyahat

Yazın denizi ve kumsalları için tercih edilen Muğla ve ilçeleri, şimdi de bölgenin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen doğa tutkunlarını ağırlıyor.

Türkiye'nin büyük bölümünde soğuk hava etkili olurken, Muğla'nın doğal güzellikleriyle ünlü Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde sonbaharın son günleri yaşanıyor. Hava sıcaklığının son bir haftadır 18 derecenin altına düşmediği ilçelerde tatil yapan yerli ve yabancı turistler ve doğa tutkunları, düzenlenen gezilerle bölgenin doğal güzelliklerini keşfediyorlar.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, sonbahar sezonunda turistlerin büyük bölümünün termal turizm için geldiğini belirterek, turistlerin çoğunluğunun orta yaş üstü olduğuna dikkati çekti. Açıkgöz, ''Bu turistler, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz'deki termal tesisleri tercih ediyor. Bodrum, Marmaris ve Fethiye'ye gelenler ise, bölgenin doğal güzelliklerinin tanıtıldığı turları tercih ediyorlar. Turist sıralamasında İngiliz, Norveç ve Hollandalı turistler ilk sıralarda yer alıyor'' dedi.
 
Bodrum

Gözde turistik bölgelerden Bodrum'da, sonbahar mevsiminde turistler en çok kültür turlarına ilgi gösteriyor. Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, Halikarnas Mozolesi, Bodrum Antik Tiyatro, Myndos Kapısı gibi tarihi mekanları gezen turistler, kentin doğal güzelliklerini de görme imkanı buluyor.

Bodrum'un Gümüşlük ve Yalı beldeleri ise sonbahar mevsiminin renklerini taşıyor. Gümüşlük beldesindeki Kavak Deresi çevresindeki ağaçlar, döktüğü sararmış yapraklarıyla renk cümbüşü sunuyor. Yalı beldesinde de sıcak hava nedeniyle kırlar çiçeklerle kaplandı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum'un dört mevsim doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade ederek, ''Bodrum sonbahar mevsiminde başka bir güzel. İlçemize gelen turistlere hem kentin tarihi güzelliklerini, hem de doğal güzelliklerini gösteriyoruz. Acentelerimiz müşterileri için çeşitli doğa turları düzenliyor'' diye konuştu.
 
Marmaris

Marmaris'in doğal güzellikleriyle ünlü Bozburun beldesine bağlı Turgut köyündeki şelaleye giden yürüyüş yolları, sararan yapraklar, rengarenk ağaçlarla tatilcileri ve doğa tutkunlarını karşılıyor. Gün boyunca doğa ile baş başa kalan tatilciler, yorgunluklarını yaklaşık 15 dakikalık yürüyüşle ulaştıkları şelalenin altında mola vererek atıyor.

Marmaris'ten jiplerle düzenlenen turlara katılan yerli ve yabancı turistler, ilçeye araçla yaklaşık 30 dakika mesafede bulunan Bozburun beldesi ile Turgut köyüne ulaşınca araçlardan inerek çiçeklerle kaplı kırlarda, akşam saatlerine kadar yürüyüş yapıyor. Meteoroloji yetkilileri ise, Marmaris'te hava sıcaklığının son bir haftadır 18 derecenin altına düşmediğini, hava sıcaklığının mevsim normallerinde olduğunu bildirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları