loading
close
SON DAKİKALAR

'Muhalefet olsanız hoşunuza gider mi?'

'Muhalefet olsanız hoşunuza gider mi?'
Tarih: 26.03.2016 - 08:40
Kategori: Sendika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sendika başkanlarıyla buluşmasında ‘kutuplaşma’dan şikâyet ederken kaygılarını Meclis Başkanı Kahraman’a da ilettiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sendika başkanlarıyla buluşmasında ‘kutuplaşma’dan şikâyet ederken kaygılarını Meclis Başkanı Kahraman’a da ilettiğini söyledi. CHP Lideri, THY uçaklarında sadece ‘havuz medyası gazetelerinin olduğunu’ belirterek Kahraman’a, “Siz muhalefet olsanız böylesi bir dayatma sizin hoşunuza gider mi?” diye sorduğunu aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Türk-İş, DİSK ve HAK-İş genel başkanları ile yemekte bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, ‘ülkede yaşanan kutuplaşma’dan yakınarak, çalışma hayatı ile ilgili düzenlemelerde sendikalarla birlikte hareket edileceğini söyledi. Yaklaşık 3 saat süren yemeğe Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra işçi sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan katıldı.

Basına kapalı yemekte Kılıçdaroğlu, ülkede kutuplaşmanın hiç olmadığı kadar arttığını belirterek, bu konuda kaygılarını dile getirmek için Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bu görüşmede Türk Hava Yolları’nı örnek gösterdiğini, uçaklarda sadece ‘havuz medyası’ olarak bilinen gazetelerin bulunduğunu, bu durumu Kahraman’a, “Siz muhalefet olsanız böylesi bir dayatma sizin hoşunuza gider mi?” diye sorduğunu belirtti.

SENDİKALARLA İŞBİRLİĞİ
Yemekte sendikacılık, örgütlenme, esnek çalışma ve kiralık işçilik düzenlemeleri de konuşuldu. Çalışma dünyası ve çalışanlarla ilgili gündemde olan düzenlemeler konusunda sendikalarla bir arada hareket edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, sendikaların “hayır” dediği bir konuya CHP’nin “evet” demesinin mümkün olmadığını vurguladı.

TÜRKİYE YANGIN YERİ
Konfederasyon başkanları ise ilk kez üç konfederasyonun bu şekilde bir çalışma yemeğinde bir araya geldiğini belirterek, Kemal Kılıçdaroğlu’na bu buluşmaya ön ayak olduğu için teşekkür etti. Türkiye’nin yangın yerine döndüğünü ifade eden konfederasyon başkanları, konuşmalarında bu süreçte bir arada bulunmanın önemli olduğunu, birlik ve beraberlik mesajlarına bu ülkede yaşayan herkesin ihtiyacı olduğunu ve ülke huzurunun her şeyden çok önem taşıdığını vurguladı. Sendikacılar, “Terör olan bir ülkede, iktidar da muhalefet de olmak çok zor” yorumunu yaptılar. Kılıçdaroğlu da “İktidarın görevini yapmadığı yerde bu görevi biz üstlenmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Rıfat Başaran - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları