loading
close
SON DAKİKALAR

Muhammed Ali'yi ilk yenen adam öldü

Muhammed Ali'yi ilk yenen adam öldü
Tarih: 12.02.2012 - 13:45
Kategori: Spor

1960 ve 70'lerin en büyük spor kahramanlarından biri olan ve efsane boksör Muhammed Ali'yi ilk yenen isim olarak tarihe geçen Joe Frazier, karaciğer kanserine yenik düştü

Dünya Ağır Siklet eski boks şampiyonu ve 1964 olimpiyatlarının ağır siklet altın madalyasının şampiyonu 'smokin' lakaplı Joe Frazier, yakalandığı karaciğer kanserinden kurtulamayarak 67 yaşında yaşamını yitirdi. Frazier'in yaşamını yitirdiğini ailesi kamuoyuna duyurdu.

Son günlerinde hastalığı ileri derecelere varan Frazier'in eski arkadaşı ve dünya boks şampiyonu Larry Holmes gibi isimlerin ziyaretlerine izin vermediği basına yansırken menajeri Les Wolff, "Joe bu durumda kimseyi görmek istemiyor. Nedenini sanırım bilirsiniz. O onurlu bir adam" dedi.

Boksun efsane isme Muhammed Ali'yle girdiği amansız mücadeleyle, spor tarihinin en büyük bireysel rekabetlerden birinin kahramanı olan Frazier, Ali'yi yenen ilk isim oldu. 1971-75 yılları arasındaki rekabette Fraizer, 1971'de New York'taki Madison Square'de 1971'de oynanan "yüzyılın maçı"nda 15 raundun ardından kazanan taraf olmuş ve Ali'nin "tartışmasız yenilmez" unvanını elinden almıştı. Ancak Ali, önce 1974'teki 12 raundluk maçta, 1975'teyse Filipinler'in başkenti Manila'daki maçta pek çoğuna göre yüzyılın boks maçında Frazier'i yenerek gücünü yeniden ispat etmişti.

Frazier, ağır sıklet şampiyonu unvanını 1970'te Jimmy Ellis'i beşinci raundda yenerek elde etmiş ve bu unvanı dört kez korumayı başarmıştı.

Fraizer bu karşılaşmanın ardından ardından iki maça daha çıktı. 1976'da George Foreman'a kötü bir şekilde kaybederken, daha sonra 1981'deki rövanş ise berabere bitti.

12 çocuklu ailenin en küçüğü olarak dünyaya gelen Frazier, 1990'da Uluslararası Boks'un şeref kürsüsüne girmişti. 

Profesyonel boks kariyerini göz kamaştırıcı bir istatistikle bitiren Frazier, çıktığı maçlarda 27'si nakavt olmak üzere 32 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberlik almıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları