Muharrem İnce: Bunların yüzde 1 bile oy almaması lazım

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kastamonu'da halkla hitap etti.
Muharrem İnce'nin açıklamaları şöyle:
"Şerife Bacı'nın memleketinde olduğumu biliyorum. Bugün yeni Şerife bacılarla birlikte başaracağız. 100 kadından sadece 32'si çalışıyor. Kadının çalışmasının önündeki en büyük engel çocuk. Çözümümüz basit, her mahalleye bir kreş kuracağız.
Bir ünlü gazeteci bana dedi ki, 'sçimin galibi sensin. Hiçbir şey yapmasan bvile Türkiye'nin yüzünü güldürdün' dedi.
Barış, huzur, refah diyen geleceği gösteren, çocuklara hayal kurmalarını söyleyen bir cumhurbaşkanı olacağım.
Arkadaşın kimyası bozuldu. Nevşehir'de 'gelin helalleşelim' demiş. 16 yıldır böl, biz ve onlar diye... 16 günde ben onu çok daha güzel bir yere çekeceğim.
Erdoğan 'şapkayla çıkıyor. Şapka nedir ki, 3-5 liraya alırsın' diyor. Onu alırsın da içindeki köylünün terini ne yapacaksın?
Acaba seçimin son günlerinde ne vaatte bulunacak, dedim. Çıktı, kıraathane açacakmış. Dedim yanında kesin FETÖ'cüler var, kandırıyorlar. 16 yılın sonundaki projeye bak çay ve kek bedavaymış. Bedava kek yemek isteyenler oyunu Erdoğan'a versin, fabrikada iş isteyenler bana oy versin. Çok yoruldu, kurtulmak istiyor da alsın mı diyor acaba.
'Ey atanamayan öğretmenler sizi atamayacağım, ey lise mezunu gençler maalesef iş yok, diyor. İnternet, Twitter yok. Hz peygamber 622'de vefat etti. Veda hutbesi vardır, 100 bin kişi katılmıştır. Hz peygamberimiz bile hatam varmış, diye soruyor. Biz beyefendiyi eleştiremiyoruz. Bu Türkiye üretemez, kalkınamaz. Yargısı tarafsız ve bağımsız olan, demokrat bir Türkiye lazım.
Önce rozetimi çıkardım Türk bayrağı taktım. Sonra Sayın Meral Akşener'i, Sayın Temel Karamollaoğlu'nu, Sayın Demirtaş'ı son olarak da Sayın Erdoğan'ı ziyaret edip başarılar diledim. SOnra Hakkari'ye gittim, İzmir Marşı'nı çaldık herkesin elinde Türk bayrağı vardı. Miting alanınıda Sayın Akşener'in, Sayın Temel Karamollaoğlu'nun, Sayın Demirtaş'ın, Sayın Erdoğan'ın selamı var dedim. Erdoğan bunu almış kırpmış sadece Demirtaş'ı ziyaret etti, demiş. Seni bile ziyaret ettim, sana bile katlandım ne yapayım daha?
Sana mı soracağım ziyaret ederken, sana mı soracağım?
Yalan üstüne yalan. Tek parti döneminde 75 kişilik sınıflarda okumuş. Cumhuriyet 1923'te kuruldu. Tek parti 50'de bitti. Erdoğan 54 doğumlu. Doğmadan 4 sene önce ilkokula gitmiş. Atıyor.
Türkiye 81 milyon, 7 milyonun üzerinde orman köylüsü var. Nüfusun hemen hemen yüzde 10'u ama milli gelirden yüzde 1 pay alamıyorlar.
Dünyanın bütün ülkelerinde fakirler mutsuz, zenginler mutludur. Türkiye'de ikisi de mutsuz. Zenginler de malımın mülkümün garantisi yok, diyor.
Erdoğan'ın döneminde millet kemer sıktı. Benim dönemimde devlet kemer sıkacak. 1150 odalı sarayda yaşıyor, 5 saray İstanbul'da var. 1 saray da Marmaris'e yaptırıyor. Ben o sarayı kullanmayacağım, engelli çocuklara vereceim.
Meydanlara geliyor 3 çocuk yap, diyor. Sana ne. Ben sizin çocuk sayınıza, doğum yönteminize karışamam. Çocuk bezinde KDV yüzde 18. Benim görevim çocuk sayısını, doğum yöntemini belirlemek değil çocuk bezindeki KDV'yi düşürmek.
Erdoğan 'biz iktidara geldiğimizde köpeklerin çektiği ambulans vardı' dedi. Bu Sibirya ile ilgili bir film mi izledi acaba? Köprüyü komünistler satmaya kalktı dedi. Özal satacağım, dedi, satmadı.
Birinci köprüyü Demirel yaptı. 2. köprüyü Özal yaptı, 3. köprüyü Erdoğan yaptı. Demirel'in yaptığı köprüden gidiş-geliş 11 liraya geçiyorsun. Erdoğan'ın yaptığı köprü gidiş-geliş 228 lira. Bayramda İstanbul'a giderken Demirel'in yaptığı köprüden bedava, Erdoğan'ın yaptığından 228 liraya geçeceksin. Bunların yüzde 1 bile oy almaması lazım. Demirel'in yaptğı köprüden gelen para Hazine'ye, Erdoğan'ın yaptırdığı köprüden gelen para uluslararası şirketlere gidiyor.
323 milyar dolar borç aldı, 60 milyar dolar özelleştirme yaptı. Bütün bu paranın içinde yaptığı yatırım 30-40 milyar dolar. Nerde paranın üstü? Yurt dışında para.
Şeker fabrikaları bebeler için yapıldı. Cumhuriyetin ilk yıllarında çocuklar ishalden ölüyordu. Onları iyi edecek şey şekerli suydu, ondan yapıldı şeker fabrikaları.
Doları 1.30'dan aldı, şimdi 4.50 oldu. Kastamonu'da CHP'li belediye yok. Bunlar camileri yıkıyor, diyor. Ben CHP'li belediye başkanı arkadaşlara, camileri yıkıyormuşsunuz, doğru mu, diye. Doğru, deterjanla yıkıyoruz, dediler.
Meydanlarda bana 'sen kimsin o paşanın apoletlerini sökecekmişsin' diyor. Engin Alan ayağa kalkmadı diye hapse attırıyor 5 sene, ne apolet sökmesi. Erdoğan beni eleştiriyor, o paşa alkışlıyor. Ben de 'apoletlerini sökerim' dedim. Bana kızanlar varmış, lafımın arkasındayım.
Her gün bağırıp çağıran, her akşam kanallarda çıkan bir cumhurbaşkanı... Ben öyle değilim.
Bay ekonomist. Her konuda dava açıyor diploma konusunda tık yok. Çakma ekonomiste çağrıda bulunuyorum. Ben ustayım, sen çıraksın diyorsun. Usta çırak ilişkisini de bilmiyorsun. Analar neler doğurmuş gör, derler, çok sıkıntılı görüyorum seni, benim cumhurbaşkanlığında sen de rahat edeceksin.
İstediğin TV kanalında istediğin zaman karşıma çık.
1 oyunuzla çocuğunuzun, cumhuriyetin kaderini değiştirirsiniz.
Yandaş kanallara sesleniyorum. Bana verdiğiniz süre dalga geçer gibi, sabrımı taşırmayın, son haftayı o kanalların önünde geçireceğim. Benim cumhurbaşkanlığımda siz de özgürleşeceksiniz. Biraz utanmanız varsa gelmezsiniz.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












