loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce 'neden' geziyor?

Muharrem İnce 'neden' geziyor?
Tarih: 02.03.2016 - 13:32
Kategori: Söyleşi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nden başlattığı Anadolu gezilerinin amacını, Karşı Gazete'den Burcu Oral Evren'e anlattı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nden başlattığı Anadolu gezilerinin amacını, Karşı Gazete'den Burcu Oral Evren'e anlattı.

"BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ GEZECEĞİM"

"AKP karşısında sürekli yenilen bir CHP var... Toplumun, CHP tabanının ve örgütün ise morale ve özgüvene ihtiyacı var" diyen İnce, bütün Türkiye'yi kısa süre içinde gezmeyi planladığını açıkladı.

"Benim söyleyecek sözüm var; başkanlık sistemi, sağlık, eğitim, ekonomi konusunda anlatacaklarım var" diyen İnce "parti tabanı ve yurttaşlarımızla bu görüşlerimi paylaşmak istiyorum." ifadesini kullandı.

"GÜCÜMÜ ANAYASA'NIN 80. MADDESİ'NDEN ALIYORUM"

Trakya'da başlayan halkla buluşmalarının 3 Mart'ta Eskişehir ile devam edeceğini kaydeden Muharrem İnce, Türkiye gezisinin temelinin, Anayasa'ya dayandığını vurgulayarak şöyle konuştu:

"ÇALIŞMAK SUÇ DEĞİL"

"Ben bu gezilere tek başıma değil, birçok milletvekili ile gidiyorum... Bütün Türkiye'yi dolaşacağım kısa sürede içinde... Toplumun morale, umuda ihtiyacı var. Çalışmak suç değil! Gücümü de Anayasa'nın 80. Maddesi'nden alıyorum, sadece seçim bölgemin değil tüm yurttaşların milletvekiliyim.

"TÜM MİLLETVEKİLLERİNE GEZMELERİNİ TAVSİYE EDERİM"

Tüm milletvekillerine ve partililere de benim gibi gezerek, halkla buluşmalarını tavsiye ederim.
Örneğin Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç da vilayet vilayet geziyor... Çok da iyi yapıyor... Herkesin onlar gibi gezmesini öneriyorum. "

GÜCÜN KAYNAĞI: MADDE 80

İnce'nin "gücümü ondan alıyorum" dediği Anayasa'nın 80. Maddesi şöyle:

MADDE 80. – Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün Milleti temsil ederler.

Karşı Gazete

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları