Muharrem İnce: Türkiye karar verecek, ya fizikçiyi seçecek ya kekçiyi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Muğla'da halka seslendi.
Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:
"Ayrımcılık yok, AK Partili, ülkücü kardeşim, İYİ Partili, Saadet Partili kardeşim, diyorum. Barış, huzru diyorum, bir de kavga eden bir adam var.
Erdoğan, 'Diyarbakır'da Muharrem İnce'nin mitingine gidenler HDP'liydi' demiş. Erdoğan devletin istihbaratı ne zamandan beri mitingleri kontrol ediyor. Sen kim istihbarat kim, sen darbeyi eniştenden öğrenen adamsın. MİT'in başındakini değiştir o sana yalan söylüyor. Diyarbakır'da meydanda AK Partili kardeşlerim var. 16 yılda devleti böyle yönetmiş. Yazıklar olsun.
PKK, IŞİD, FETÖ'cüler kol geziyor, sizin işiniz Muharrem İnce'nin mitingleri mi?
Cumhurbaşkanı olduğumda Göcek Tüneli'nden para alınmayacak.
Size söz veriyorum, 2 yıl içinde hiçbir öğrenciyi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Marmaris'te rahmetli Özal ufak bir yazlık yapmıştı, Türkiye kıyameti koparmıştı. Recep bey geldi orayı yıktı, 300 odalı yazlık saray yaptı, bir de duvar ördü.
Gelince 50 bin ağacı hemen dikeceğiz. Sarayı engellilere vereceğim. Bugünlerden itibaren meydanlarda yalan söylemezsen kışın eski cumhurbaşkanlarına 1 hafta verebilirim.
Büyüme rakamları açıklandı. Büyüme 7,4 hisseden var mı? Erdoğan kiminle kavga ettiyse yükseliyor. Faizle kavga etti faiz yükseliyor, dövizle kavga etti döviz yükseliyor,
İnce ile kavga etti, İnce yükseliyor. Ben ekonomistim, diyor. Ben de fizikçiyim, hem de diplomalı. Mdem ekonomistsin bir akşam TV'ye karşıma çık. Yüreğin, bilgin, cesaretin varsa çık karşıma ekonomi tartışalım.
250 milyar dolar ithalat yapmışız. Gençlerin yüzde 25'i işsiz. Türkiye bir duvara çarpmak üzere. 10 yıl sonra dünya çok değişecek.1969'da Amerikalılar aya gitti. 2011 yılında bir telefonun kapasitesi neyse 69'da NASA'nın bilgisayarının kapasitesi oydu. Her bir kişinin genetik haritası çıkarılacak. Duvarlarda ekranlar olacak oradan haberleşeceksiniz. Robotlar sizin elektronik çocuklarınız olacak. Bambaşka bir dünya olacak. 2020'De kuantum telefonlar geliyor. Sürücüsüz araçlar olacak.
Türkiye karar verecek, ya fizikçiyi seçecek ya kekçiyi. 16 senein sonundaki projelere bak. Stat, yapacak, kıraathane yapacak. Sanki belediye başkanı.
Öğretmenler sizi atamayacağım, kıraathaneye gidin kek yeyin, diyor. Bedava kek isteyenler Erdoğan'a oy versin, iş isteyenler bana oy versin. Erdoğan'ın oy için yapamayacağı hiçbir şey yok. Beni aklınca bir yerlere itmeye çalışıyor. Ben Atatürkçü, cumhuriyetçi, yurtsever bir fizik öğretmeniyim.
Aday oldum, gittim Sayın Akşener'i, Sayın Karamaollaoğlu'nu, Sayın Demirtaş'ı, Sayın Erdoğan'ı ziyaret ettim. Ziyaret ettikten sonra Hakkari'ye gittim. Nereden bileyim kim HDP'li kim CHP'li. Hepsi benim kardeşim. Çıktım bütün adayların selamı var, dedim. Sadece Demirtaş'ı almış aradan, İç Anadolu'da 'bakın Demirtaş'ı ziyaret etti' diyor. Ettim, sana mı soracağım.
Muğla'ya gelirken gördüm 'Vakit Türkiye vakti' yazmışlar. Vakit jübile vakti.
MB'yi bağımsız yapacağız, Kamu İhale Kanunu 180 kez değiştirdiler, bunu engelleyeceğiz. Kamuda yükselmelerde partizanlık yapmayacağız, liyakat esas olacak. Türkiye'yi yopyekün kalkındıracağız. Turizm öne çıktı tarım arkada kaldı olmaz.
Turizmde hedefimiz 60 milyon turist, 60 milyar dolar turizm geliri.
Türkiye TV üretiyoruz 10 euro kazanıyoruz. Ootomobil üretiyoruz markamız olmadığı için 100 euro kaznaıyoruz. Marka yaratacağız, bunu gençlerle başaracağız.
Çocukluğun tütün tarlalarında geçti. Sabah kalkardık, giderdik tarlaya, anam tütünü kırardı ben de toplardır. Eve gelirdik eller zift içinde. Böyle büyüdüm ben. Tütün en zor işlerden biridir.
Adıyaman'a gittim. Bir Adıyamanlı 'tütünü yasakladılar, tütün ekeni hapse atıyorlar' dedi. Cumhurbaşkanı olunca 15 gün içinde halledeceğim. Erdoğan gitmiş, 'Tütün zararlı, zehir var' demiş. Türk tütününde zehir var da Amerikan tütününde vitamin mi var? Erdoğan Türkiye'yi Brüksel'den,Washington'dan yönetiyor ben Ankara'dan yöneteceğim. Benim cumhurbaşkanlığımda 600 vekil olmayacak, düşecek bu sayı. Rusya'nın nüfusu 150 milyon milletvekili sayısı 450. Biz 650 milletvekiline o kadar maaş veremeyiz. Bu memleket için projemiz 3 B. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Bir emeklinin en düşük maaşı 840 lira. En yüksek emekli maaşı 6500 lira. Arada 9 kat fark var. 9 kat fark olursa o ülkede eşitlik, hakkaniyet, gelime olmaz.
Benim cumhurbaşkanlığımda Yargıtay salonun girdiğimde yargıçlar ayağa kalkmayacak. Geçen gün bir Danıştay üyesi kadın benim aleyhimde twit atıyor. Benim cumhurbaşkanlığımda bir Danıştay üyesi rakiplerim aleyhinde asla twit atamaz.
Erdoğan'ın döneminde yolsuzluk var mı, yoksulluk var mı, yasaklar var mı, yalan var mı? Aha sana rabia.
Vatandaş kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak. Saray, saltanat yok.
Bir AVM 100 milyon dolar. Pergeli koyup çizin, 2 km içinde 5 AVM var. Siz gömlek satıyorsunuz. 5 AVM olunva 5 dükkan tutuyorsunuz. 10 liraya satacağınız gömleği 50 liraya satıyorsunuz. tüketici olarak pahalıya alıyorsunuz. 5 AVM yerine 1 AVM yapılsa sen gömleği ucuza alacaksın. 4 AVM yerine fabrika yaparsın.
Erdoğan dindar ve kindar nesil, diyor. Ben dindar nesile karşı değilim. Aİlenin görevi bu, devletin değil. Ama kindar nesile karşyım. Muhafazakar aile benim çocuğuma hafta 2 saat din dersi yetmez, kelam, siyer, fıkıh istiyorum, derse seçmeli olarak vereceğiz. Diğeri de zorunlu din dersi istemiyorum, derse hay hay. Böylesine basit bir sorunu Türkiye 40 senedir çözemedi. Gerekirse partiyle ters düşeceksin. Dokunulmazlıklar konusunda ters düştüm, hayır oyu verdim. Türkiye'nin sorunlarını ilkeli siyasetle çözeceğiz.
Sizden istediğim şu, oyunuzu kullanın. Sandığa sahip çıkın, sandıklar sayılırken okul bahçesinde olun, akşam seçim kurullarına gidin. Ben YSK öünde olacağım. Ben oyumu kullanıp Ankara'ya gdeceğim. Bunlar alavare dalavere yapmaya başlasın başlamasın sandalyemle YSK önünde olacağım. YSK üyeleri sizi uyarıyorum, görevlerinizi düzgün yapın. Türkiye'nin bütün sokaklarına fotoğraflarınızı asarım sokağa çıkamazsınız."
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












