loading
close
SON DAKİKALAR

Murat Çeri’nin ‘Bir Düş Gördüm’ filmine ABD’den ödül

Murat Çeri’nin ‘Bir Düş Gördüm’ filmine ABD’den ödül
Tarih: 30.05.2021 - 12:43
Kategori: Kültür & Sanat

Yönetmen Murat Çeri’nin ilk uzun metrajlı filmi “Bir Düş Gördüm” (In My Dream), 10. Uluslararası New York Film Yapımcıları Festivali’nde en iyi sinematografi ödülüne değer görüldü.

ABD’nin New York şehrinde düzenlenen 10. Uluslararası New York Film Yapımcıları Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. En iyi erkek oyuncu (Harun Reha Pakoğlu), en iyi senaryo ve en iyi sinematografi kategorilerinde aday gösterilen “Bir Düş Gördüm”, festivalden en iyi sinematografi ödülüyle ayrıldı.

Yönetmen Çeri’nin çocukluk anılarından esinlenilerek çekilen filmde dokuz yaşındaki Tarık’ın yaşadığı bir trafik kazası sonrası başından geçenlere odaklanılıyor.

TRT’nin ortak yapımcılığında çekilen filmde Harun Reha Pakoğlu, Recep Çavdar, Nevzat Yılmaz, Ferda İşil, İsmail Hakkı, Fatih Dokgöz, Mustafa Halezeroğlu, İsmail Kavrakoğlu, Emin Yalçın, Yakup Baybarz, Furkan Aydın Çelik ve Yusuf Can rol alıyor. Görüntü yönetimini Durmuş Sorkut’un üstlendiği filmin kostüm tasarımı ise Ebru Tunçoktay’a ait.

Daha önce, Finlandiya, Tayland, Rusya, Hindistan ve Nepal’de düzenlenen festivallere konuk olan “Bir Düş Gördüm”, en iyi film de dâhil çeşitli ödüllere değer görüldü.

Kaynak : Kültür Servisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları