loading
close
SON DAKİKALAR

Murat Emir: Ceza yönetmeliği aile hekimine baskı için kullanılıyor!

Murat Emir: Ceza yönetmeliği aile hekimine baskı için kullanılıyor!
Tarih: 04.01.2022 - 15:10
Kategori: Sağlık, Yaşam

Aile hekimlerinin yönetmelik kapsamında aldığı ceza puanları gerekçe gösterilerek 12'si ile sözleşme imzalamama kararı alındı. Hekimlerin karara tepki göstermesi üzerine Sağlık Bakanlığı, geri adım attı ve bugün aile hekimlerine sözleşme imzalanacağı bildirildi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İstanbul'da ceza puanı gerekçesiyle sözleşmesi imzalanmayan 12 aile hekimine ilişkin geri adım atıldığını belirterek, "Bakanlık, tepkiler üzerine hekimlerle sözleşme yenileme kararı aldı. Aile hekimliği ceza yönetmeliği, hekimlerin üzerinde demoklesin kılıcı gibi sallanıyor. Sudan gerekçelerle hekimlere baskı yapılıyor" dedi. 
 
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sözleşme Yenileme Değerlendirme Komisyonu, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği kapsamında 35 aile hekiminin sözleşmesini değerlendirdi. Aile hekimlerinin yönetmelik kapsamında aldığı ceza puanları gerekçe gösterilerek 12'si ile sözleşme imzalamama kararı alındı. Hekimlerin karara tepki göstermesi üzerine Sağlık Bakanlığı, geri adım attı ve bugün aile hekimlerine sözleşme imzalanacağı bildirildi.
 
Sağlık Bakanlığının yönetmeliği, aile hekimleri üzerinde baskı aracı olarak kullandığını dile getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şunları söyledi: "Yönetmelik hekimlerin üzerinde demoklesin kılıcı gibi sallanıyor. Siyasi baskı için bu yönetmeliği kullanıyorlar. Tamamen hukuki usullere aykırı olan bu yönetmelikten bir an önce vazgeçilmelidir. Tepkilerimiz olmasa 12 aile hekiminin sözleşmesi de yenilenmeyecekti. Hekim arkadaşlarımızın mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları