loading
close
SON DAKİKALAR

Murat Emir 'Hiç olmazsa, işsizlik fonundan asgari ücret verin'

Murat Emir 'Hiç olmazsa, işsizlik fonundan asgari ücret verin'
Tarih: 13.02.2023 - 17:18
Kategori: Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, deprem bölgesinde hayatın durduğunu, bu nedenle de özel sektör çalışanlarının da desteklenmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Emir’den deprem bölgesinde özel sektör çalışanını unutmayın çağrısı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, deprem bölgesinde hayatın durduğunu, bu nedenle de özel sektör çalışanlarının da desteklenmesi gerektiği çağrısında bulundu. Emir, “Hiç olmazsa, işsizlik fonundan asgari ücret kadar maaş desteği sağlanmalı” dedi. 

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından, depremzedelere destek olmak amacıyla bir hafta boyunca deprem bölgesinde kalan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, özel sektörde ücretli olarak çalışan kesimin de sorunlarına dikkat çekti.  Kamuda maaş ödemelerinin öne çekilmesinin memurları bir nebze de olsa rahatlattığını, bu sırada devlet işçileri ile emeklilerin de maaşlarının ödendiğini belirten Emir, buna karşın özel sektörde çalışan depremzedelerin durumunun daha da zorlaşacağına dikkat çekti. 

ÇADIR İHTİYACI BİLE KARŞILANAMIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye seslenen Emir, şunları söyledi: “10 ilde binlerce vatandaşımızı kaybettik, binlerce bina yıkık vaziyette. Şimdi yaralarımızı sarma zamanı. Ancak, iktidar henüz daha barınma sorunu için kurulması gereken çadır ihtiyacını bile tam anlamıyla karşılayabilmiş değil. 

HİÇ MAAŞ ALAMAZKEN, İHTİYAÇLARI NASIL KARŞILAYACAKLAR?

Memurların maaşları birkaç gün önce ödendi bu en azından iyi bir gelişme, devlet işçilerinin de emeklilerin maaşı ödenirken, özel sektör çalışanlarının unutulmaması gerekir. Çünkü bölgede hayat durdu ve yüz binlerce vatandaşımız belki de aylarca işlerinden olacak, çalışamayacak. Bu süreçte hiç maaş alamazken temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar? 

İŞSİZLİK FONU, 33.5 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

İşsizlik Sigortası Fonu, sadece 2022 yılında 33.5 milyar TL artarak, yıl sonu itibarıyla 124 milyar TL’ye ulaşmıştı. Bu kaynak, işsiz kalan, kalacak olan depremzedeler için kullanılmalı, en azından asgari ücret kadar maaş desteği ile mağdur olan vatandaşlarımız biraz olsun rahatlatılmalı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları