loading
close
SON DAKİKALAR

Murdoch’tan ‘örtbas’ itirafı ve özür geldi

Murdoch’tan ‘örtbas’ itirafı ve özür geldi
Tarih: 27.04.2012 - 12:05
Kategori: Medya

Murdoch dünkü ifadesinde gazetede telefon dinleme skandalını örtbas etmeye çalışan bir grup olduğunu açıkladı...

ABD’li medya patronu Rupert Murdoch’ın İngiltere’de sahibi olduğu News of the World gazetesinin sansasyonel haber için siyasetçi, sanatçı ve kraliyet ailesi üyelerinin de aralarında bulunduğu birçok kişinin telefonlarını yasadışı olarak dinlediğinin ortaya çıkmasıyla patlak veren skandalın soruşturması büyüyor.

News of the World’ün yasadışı biçimde insanların özel hayatına girmesi nedeniyle soruşturulan Rupert Murdoch’ın dün Leveson soruşturmasındaki ifadesinde gazeteciler ve paparazzilerin kendisine yönelik ilgisinden şikâyetçi olması herkesi şaşırttı. 

Skandal nedeniyle 168 yıllık News of the World gazetesini kapatmak zorunda kalan Murdoch dünkü ifadesinde gazetede telefon dinleme skandalını örtbas etmeye çalışan bir grup olduğunu, bu grubun kendisini yanlış bilgilendirdiğini ve meseleye el atma imkânı vermediğini iddia etti.

KURBAN GİBİ GÖSTERDİ

Kendisini bir ‘kurban’ olarak gösteren Murdoch, özür dileyerek, artık yepyeni bir şirket olarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

Murdoch bu işin gazete içindeki “bir - iki güçlü karakterden” kaynaklandığını ve bu kişilerin News International CEO’su Rebekah Brooks ve oğlu James Murdoch’a bilgi akışını engellediğini dile getirdi. 

News of the World eski hukuk direktörü Tom Crone, Murdoch’ın kendisini ve editör Colin Myler’ı hedef gösterdiğini belirterek suçlamaları kabul etmedi. 

Bu arada Murdoch, BSkyB ihalesini İngiliz Başbakanı David Cameron ile konuşmadığını belirtirken oğlu James Murdoch ise Cameron ile muhalefetteyken 12 kez buluştuğunu açıkladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları