loading
close
SON DAKİKALAR

Mustafa Balbay: 'Elektirik faturası yüzde 10 arttı, tasarruf bu mu?'

Mustafa Balbay: 'Elektirik faturası yüzde 10 arttı, tasarruf bu mu?'
Tarih: 15.12.2016 - 15:37
Kategori: Ekonomi

CHP İzmir milletvekili ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay Enerji Bakanlığı tarafından yapılan “yaz saati” açıklamalarına ilişkin Bakan Albayrak’ın yanıtlaması isteğiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

AKP hükümetinin yaz saati uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamaların ülke gerçeklerini yansıtmadığını ifade eden Balbay, Enerji Bakanı Berat Albayrak'a: “Elektrik tasarrufu mu eğitimin kalitesi mi daha önemli. Siz devlet olarak tasarruf etmiş olabilirsiniz ama vatandaşın elektrik faturası yüzde 10 arttı. Bunu nasıl açıklayacaksınız” diye sordu.

"Bakanlık, mesai saatleri ve tüketim miktarları bakımından bir tasarruf ve kazanç açıklıyor. Elektrik tüketiminde 2,5 milyar liralık bir kazanç olduğunu söylüyor" diyen Balbay, "bu tasarruf ve kazanç vatandaşımıza nasıl yansıyor acaba. Vatandaşın elektrik fatura bedeli yüzde 10 arttı, tasarruf bu mu?” diye sordu.

Yaz saati uygulamasına ilişkin akademik bir rapor var mı diye soran Balbay varsa raporun bir nüshasının kendisine verilmesini talep etti.

Milli Eğitim Bakanlığı yaz saati uygulamasının eğitimde yaşattığı mağduriyetleri dikkate alacağını açıklarken, aynı hükümetin Enerji Bakanlığı uygulamada ısrar ediyor. Bu ısrarın asıl sebebini soran Balbay Bakan Albayrak’tan şu sorularına yanıt istedi:

1-Yaz saati uygulamasına ilişkin bakanlık makamına kadar ulaşan vatandaş şikayetleri neler olmuştur? Şikayetlerle ilgili konular ve yarattığı mağduriyetler bakımından bir veri tabanı çıkarılmış mıdır? Vatandaşlarımız en çok hangi mağduriyetlerini bakanlık makamına iletmişlerdir?

2-Bakanlık açıklamasında ifade edilen uygulamaya ilişkin röntgen çekilmiş midir? Bu kadar kısa sürede çekilen röntgende hangi bulgu ve sonuçlara ulaşılmıştır?

3-Uygulama hakkında bakanlığın aynı gün içinde birbirine zıt iki farklı karar açıklamasının sebebi nedir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları