loading
close
SON DAKİKALAR

Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

Mustafa Cengiz hayatını kaybetti
Tarih: 28.11.2021 - 19:58
Kategori: Yaşam

Galatasaray Spor Kulübü önceki başkanı Mustafa Cengiz uzun zamandır tedavi gördüğü hastalığa yenik düştü. Mustafa Cengiz'in cenazesi 29 Kasım 2021 Pazartesi günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze namazı kılınacak ve Ulus aile kabristanına defnedilecek.

Bir süredir tedavi gören Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Mustafa Cengiz 71 yaşında hayatını kaybetti.

Maslak Acıbadem Hastanesi'nden Mustafa Cengiz'in doktoru Yeşim Eralp, yaptığı açıklamada, "Sayın Mustafa Cengiz akciğer kanseriyle savaşmaktaydı. Bu süreç içerisinde kendisine bilimin ışığında tüm tedaviler eksiksiz olarak uygulandı. 3 gün önce durumu ağırlaşarak yoğun bakım ünitemize alınan Cengiz, bugün saat 17.40'ta tüm müdahalelere rağmen yaşama veda etmiştir. Süreç içinde kendisi ve ailesi el ele vererek büyük bir dayanışma örneği göstererek bütün tedavileri özveriyle sonuna kadar sürdürmüşlerdir. Sözün bittiği noktada tüm sevenlerine başsağlığı, kendisine de rahmet diliyoruz." dedi.

Eski Galatasaray yöneticisi Yusuf Günay ise, "Acımız çok büyük. Bugün başkanımızı kaybettik. Öncelikle Cengiz ailesine, eşi Hayat Hanıma, oğlu Sarper'e, Galatasaray spor kulübü camiasına, Türk milletine baş sağlığı diliyor, başkanımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Yoğun bir süreç yaşadık. Yaklaşık 1.5 yıl süren bir süreç. Son nokta bugünmüş. 17.40'ta kaybettik, cenazesi yarın Marmara İlahiyet Camii'nde cenazesi kılınacak ve Ulus aile kabristanına defnedilecek. Bu süreçte çok zorlu mücadele yapıldı. Oğlu Sarper sağ olsun. Allah, herkese onun gibi bir evlat nasip etsin. Babası için çok çalıştı. Hep yanında oldu. Başkanımız Galatasaray camiasına çok büyük hizmetler verdi. Biz inanıyor ve biliyoruz ki yaptığı bu hizmetler önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlaşılacak. Başkanımızın vefatından itibarından bütün spor kamuoyu ekonomi ve siyasi camiası yanımızda yer aldı" ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz ise duyduğu üzüntüyü aktarırken, "Sadece babamı değil rehberimi kaybettim. Hayatta her şeyi açık net konuşabildiğim, danışabildiğim yön göstericimi kaybettim. Sürece başladığımızdan beri yaklaşık 17-18 aydır olan bu süreçte müthiş bir mücadeleyle geçti. Müthiş dirayetli davrandı. Baba bir dağ. İnsan babası hiç ölmeyecek gibi düşünüyor. Ama o bir evlada nasıl hastalık süreci yaşatılır onu gösterdi. Onun için canımı feda etmeye hazırdım. Ama buraya kadarmış. Saat 17.30'dan beri bir süreç içerisindeyiz. Bazı arayan soranlara yanıt veremedim, teker teker özür diliyorum. Kalbimizde ailecek hissediyoruz. Ailemizin, Türk milletinin, sevenlerinin başımız sağ olsun. Babam benim kahramanımdı. Ama onu öyle gören Anadolu'dan gelen, Gazianhtep'in Nizip ilçesinden çıkıp o bölgeye de, gençlerimize de başarı hikayesi katacak birisi. Mekanı cennet olsun" açıklamalarını yaptı. 

Galatasaray Spor Kulübü'nden Mustafa Cengiz açıklaması 

Galatasaray, Cengiz'in vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, "Galatasaray Spor Kulübü 37. Başkanı Sn. Mustafa Cengiz'i kaybettik. Başkanımız’a Allah'tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mesaj yayımladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başsağlığı mesajında; "Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Mustafa Cengiz’in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Mustafa Cengiz’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi.

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğan Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğrenimini doğduğu yerde aldı. Gaziantep Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine (Mülkiye) giren Cengiz, buradan mezun olduktan sonra Köy-Koop Merkez Birliğinde kurucu uzman olarak görev yaptı, daha sonra TANSA Genel Müdürlüğü yaptı.

Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikasında genel başkanlık yapan Cengiz, İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği görevini üstlendi.

Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliğini yapan Mustafa Cengiz, 20 Ocak 2018 tarihinde Galatasaray başkanı seçildi.

Mustafa Cengiz'in başkanlığı döneminde Galatasaray, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Süper Lig'de şampiyonlunu kazandı. Sarı Kırmızılılar, 2018-19 Türkiye Kupası'nda ve 2019 Türkiye Süper Kupasını kazandı.

Mustafa Cengiz ve Galatasaray Kulüp Başkanlık Dönemi

Mustafa Cengiz, 20 Ocak 2018'de gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Galatasaray Kulübünün 37. başkanı oldu.Söz konusu kongrede Dursun Özbek ile yarışan Cengiz, oyların bin 703'ünü alarak başkanlığa seçildi.Göreve geldikten sonra finansal fair-play ile ilgili sorunlarla mücadele eden ve UEFA ile sık görüşmeler gerçekleştiren Mustafa Cengiz yönetimi, sezon sonunda futbolda Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Sarı-kırmızılı kulüp, kadın basketbolda da FIBA Avrupa Kupası'nı kazandı.Mustafa Cengiz, Mayıs 2018'de olağan seçimli genel kurulda bir kez daha başkanlık mücadelesi verdi. Kurul listesinde birçok değişiklik yapan Cengiz, 2 bin 525 oy alarak Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu'nu geride bıraktı ve tekrar başkanlığa seçildi.

Girdiği ikinci seçimde güvenoyu alan Cengiz başkanlığındaki Galatasaray, 2018-2019 sezonunda futbolda üst üste 2. kez şampiyonluğu elde etti. Aynı sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı ve TFF Süper Kupa'yı da alan sarı-kırmızılılar, önemli bir başarıya imza attı.Futbolda alınan kupalara rağmen futbol dışı branşlarda başarısız olunması, özellikle geçen sezon erkek basketbolda son haftalarda kümede kalınması nedeniyle Mustafa Cengiz yönetimi büyük eleştirilere maruz kalmıştı.Mustafa Cengiz, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada sarı-kırmızılı kulübün başkanlığına tekrar aday olmayacağını duyurmuştu. Cengiz'in aday olmadığı genel kurulda, 19 Haziran 2021'de başkanlığa Burak Elmas seçilmişti.

Mustafa Cengiz, bin 246 gün süren başkanlığı döneminde futbolda sadece Fatih Terim ile çalıştı.Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Dursun Özbek döneminde Aralık 2017'de 4. kez göreve getirilen Fatih Terim ile çalışmaya devam etti. Galatasaray, bu sürede futbolda 4 kupa kazandı.Cengiz, başkanlığı döneminde birçok kez sorun yaşadığı ve kamuoyu önünde polemiklere girdiği Terim ile görev süresinin son bölümünde yola devam etmeme kararı almıştı.

Mustafa Cengiz, başkanlığının son 1 yıllık bölümünde ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etti.2020 yılının ilk aylarında rahatsızlığı ortaya çıkan Mustafa Cengiz, aynı yılın mayıs ayında beyninden ve midesinden bir dizi operasyon geçirdi. Cengiz, bu süreçte uzun süre tedavi gördü. Mustafa Cengiz, başkanlığından sonraki süreçte de sağlık sorunlarıyla mücadele etti.

Mustafa Cengiz, 2019'daki mali genel kurulda idari açıdan ibra edilmemesi nedeniyle uzun süre davalarla uğraşmak zorunda kaldı.Yaptığı açıklamalar, üye alımı süreçlerinde yaşananlar gibi birçok olaydan dolayı bazı üyelerin tepkisini çeken Mustafa Cengiz, 2019'da düzenlenen ve tartışmalı geçen mali genel kurulda idari açıdan ibra edilmedi. Mustafa Cengiz ile bazı yöneticiler, konuyu mahkemeye taşıdı. Yürütmeyi durdurma kararı aldırarak seçimi erteleyen Cengiz yönetimi, sonrasındaki davalar sonucunda da ibrasızlığı iptal ettirdi.

Mustafa Cengiz başkanlığındaki eski yönetim kurulu, 2019 yılı olağan genel kurul toplantısında da idari açıdan ibra edilmedi. 2019'da yapılması gereken olağan genel kurul toplantısı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 16 Ekim 2021'de gerçekleştirildi. Mustafa Cengiz başkanlığındaki eski yönetim kurulu, 2019 yılı olağan genel kurul toplantısında idari açıdan güvenoyu alamadı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-NTV Spor

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları