loading
close
SON DAKİKALAR

Müzikolog ve yazar Ahmet Say'ın cenaze töreni belli oldu

Müzikolog ve yazar Ahmet Say'ın cenaze töreni belli oldu
Tarih: 12.05.2022 - 00:52
Kategori: Yaşam

Müzikolog, yayıncı, öykü ve roman yazarı Ahmet Say'ın cenaze programı belli oldu. Ahmet Say, 12 Mayıs 2022 Perşembe günü Ankara'da Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek.

Fazıl Say, 86 yaşında hayata veda eden müzikolog ve yazar babasının cenaze törenine ilişkin vefat ilanını paylaştı.

"Değerli müzikolog ve yazar Ahmet Say'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" ifadelerine yer verilen ilanda, Ahmet Say için 12 Mayıs Perşembe günü Saat:10.30'da Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde tören düzenleneceği belirtilerek, Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıya Mezarlığı'nda toprağa verileceği kaydedildi.

AHMET SAY KİMDİR?

1935 yılında İstanbul’da, Kadıköy’de doğan Say, küçük yaşta piyano eğitimine başladı. İstanbul Erkek Lisesi’ni bitiren Say, 1946’da İstanbul Belediye Konservatuvarı’na girdi. 1950’de konservatuvarı terk etti. 1954 yılında basın-yayın eğitimi almak için Almanya’ya gitti. Türkiye'ye döndüğünde Bingöl’de üç yıl öğretmen, halk eğitimcisi ve folklorcu olarak çalıştı. Bu dönemde türkü, ağıt ve masallar derledi, halk dansları toplulukları kurdu ve çocuk toplulukları yetiştirdi.

1967’de Türk Solu dergisinin yazı işleri müdürü olan Say, 12 Mart darbesi döneminde 17 ay hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra Kocakurt romanını yazdı (1976). 1977’de ise Cemal Süreya, Vecihi Timuroğlu, Ragıp Gelencik, Demir Özlü, Ali Püsküllüoğlu ile aylık Türkiye Yazıları'nı çıkarttı. 1980’den başlayarak kendisini bütünüyle müzik yazarlığına verdi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları