loading
close
SON DAKİKALAR

Nakliyat-İş 12. Olağan Genel Kurulu'nda DİSK'e sert eleştiri: 'DİSK yönetimi mücadele geleneğine ihanet ediyor'

Nakliyat-İş 12. Olağan Genel Kurulu'nda DİSK'e sert eleştiri: 'DİSK yönetimi mücadele geleneğine ihanet ediyor'
Tarih: 09.02.2020 - 12:17
Kategori: Sendika

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu bugün toplandı. Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptı konuşmada DİSK yönetimine sert eleştiride bulundu.

Nakliyat-İş Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurul Divan Kurulu'na DİSK eski yöneticilerinden Mehmet Atay, Sosyal-İş Sendikası Eski Genel Başkanı Ali Canc, Nakliyat İş avukatı Tacettin Çolak, ve Reak direnişçisi Kader İpek Altunbulak seçildi.

Nakliyat İş 12. Genel Kurul toplantısı İstiklal Marşı ve saygı duruşu sonrası başladı. Toplantıya Yunansitan, Rusya, Güney Kıbrıs, Filistin, İspanya'dan sendikacılar katıldı. 
 
Nakliyat İş Genel bşkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu Türkiye ve dünya gündemini değerlendiren bir konuşma yaptı. Küçükosmanoğlu DİSK'i eleştirdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 
 
-ABD Halkların baş düşmanıdır. ABD'ye nerede bir halka baskı, zulm yapıyorsa biz oradaki halklarla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.
 
-Nakliyat-İş bugünlere dişi ile tırnağı ile gelmiştir. Kimseden icazet almadık. Biz kendimizi işçi sınıfı davasına adamış insanlarız. İşçi sınıfı davasına inanıyoruz. Sarı Sendikacılığa karşı mücadele etmemiz de bundandır.
 
-DİSK'in başına hiçbir işçiliği olmayan bir kişinin geçmesini kabul etmiyorum.
 
-DİSK yönetimi DİSK'in adına tarihine mücadele geleneğine ihanet ediyor. Biz gerçek DİSK için mücadele ediyoruz.
 
-DİSK, Real, Makro, Uzel Makina ve Tüvtürk Direnişçilerine bir tek gün dayanışmada bulunmadı. Ama Işverenlerle, sendikalarıyla toplantılar yapıyor görüşüyorlar. Böyle DİSK'lilik olmaz.
 
-DİSK''in yönetimi birilerinin icazetiyle belirlenemez. Nakliyat-İş böyle bir DİSK yönetiminde olmaz. Nakliyat-İş, DİSK yönetiminde ancak mücadele için olur.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları