loading
close
SON DAKİKALAR

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu: % 11'lik ücret artışı, talepler doğrultusunda, % 38.8 oldu. Direne Direne KAZANDIK!

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu: % 11'lik ücret artışı, talepler doğrultusunda, % 38.8 oldu. Direne Direne KAZANDIK!
Tarih: 26.01.2022 - 16:29
Kategori: Sendika

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Trendyol Genel Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, teklif edilen yüzde 11’lik zammın işveren tarafıyla yapılan görüşmeler sonrası 38,8’e yükseltildiğini duyurdu. Küçükosmanoğlu, söz konusu rakamın henüz yazılı hale dökülmediğini söyledi....

Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi www.istanbulgercegi.com ile paylaştığı açıklamasında;

"Trendyol Ekspress Kuryeleriyle Birlikte Direne Direne Kazandık

Günlerdir, başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Trendyol’un bulunduğu birçok ilde Trendyol Ekspress’te yüzlerce kurye, 2022 yılı için yapılan ve Mart ayından itibaren uygulanacak olan %11 oranında ki ücret artışını protesto etmek için kontak kapatma eylemleri gerçekleştirdi.

İstanbul’da 25.01.2022 Salı günü, Maltepe de ve Yenikapı miting alanında yüzlerce kurye arabalarıyla gelerek taleplerini içiren basın açıklaması metnini okudular. Sendikamız Trendyol Ekspress Kuryelerinin çağrısıyla ilk günden itibaren sürece dahil oldu.

Gerek depo önlerindeki kontak kapatma eylemlerine gerek Yenikapı ve Maltepe Miting alanlarındaki eylemlere sendika olarak katıldık. Eylemde Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu konuşmalar yaptı.

Genel Başkanımız Ali Rıza Küçükosmanoğlu, 26.01.2022 günü sabah saatlerinde Trendyol Finansman yetkilisiyle bir telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşmede Trendyol Kuryelerinin mücadelesine sendika olarak sahip çıktığımızı, kuryelerin yapılan zammı kabul etmesinin mümkün olmadığını ve kuryelerin taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Finansman Müdürü konuyu değerlendirip dönüş yapacağını bildirdi.

Bugün saat 13:00’da Trendyol Genel Müdürlüğü önünde Trendyol Kuryeleri Maslak’ta toplandı. Genel Başkanımız Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Genel Sekreterimiz Erdal Kopal, sendika yöneticilerimiz, Umut-Sen Kordinatörü Başaran Aksu ve üyeleri de eylemde yer aldı.

Eylemde Genel Başkanımız Ali Rıza Küçüosmanoğlu, Kuryeler, Umut-Sen Koordinatörü Başaran Aksu konuşmalar yaptılar.

Küçükosmanoğlu orada yaptığı konuşmada, sorun çözülmeden genel müdürlük önünde ayrılmayacağımızı, bu nedenle tüm kuryelerin burada toplanması gerektiğinin çağrısını yaptı. Sendika olarak Trendyol Express kuryelerine her türlü dayanışmayı vererek mücadeleyi sahipleniyoruz vurgusunu yaptı. Küçükosmanoğlu Trendyol Express çalışanlarına daha örgütlü olmalarını ve mücadeleyle direne direne kazanabileceklerini yineledi.

Küçükosmanoğlu TUİK’e göre yıllık enflasyonun %36,08, ENAG’a göre göre %82,65 olduğu benzin, mazot v.b. petrol ürünlerine yapılan zamların bu yılda %200’ü geçtiğini hatırlatarak %11’lik zam kabul edilemez, dedi. Eylemin başlamasından bir saat sonra Trendyol yönetimi tarafından çalışanların taleplerinin de üzerinde olan 38.8 zam yapıldığı telefonlarına gelen mesajlarla duyuruldu.

Ardından Şube temsilcilerinden oluşan bir heyet Trendyol yetkilisi ile bir görüşme yaptı.

Genel Başkanımız Ali Rıza Küçükosmanoğlu bir açıklama daha yaparak bu bir zaferdir. Trendyol Ekspress, kuryelerin örgütlü gücü karşısında daha fazla duramamış çalışanların taleplerini kabul etmiştir, dedi. Bundan sonrada bu örgütlülüğün devam etmesini gerektiğini belirtti.

Eylem, Direne Direne Kazandık sloganlarıyla son buldu.

Yaşasın Trendyol Kuryelerinin Örgütlü Mücadelesi!

Örgütlü Trendyol Kuryeleri Kazanacak!" dedildi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları