loading
close
SON DAKİKALAR

Nakliyat İş'ten, Sağlık Bakanlığı'na aşılama sürecinin hızlandırılması için çağrı

Nakliyat İş'ten, Sağlık Bakanlığı'na aşılama sürecinin hızlandırılması için çağrı
Tarih: 22.03.2021 - 09:38
Kategori: Sendika

Nakliyat İş Sendikası koronavirüste aşılama sürecinin hızlandırılması için çağrıda bulundu.

Nakliyat İş Sendikası koronavirüste aşılama sürecinin hızlandırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Açklamada "Vaka sayıları artıyor, aşılma süreci yavaşlıyor. Mart ayı başına göre vaka sayıları 3 kat arttı. Artmaya da devam ediyor" denildi. 

"Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan aşılama programının en etkin bir şekilde hayata geçmesi gerekirken bir yavaşlama olduğu ortadadır" ifadesinin yer aldığı Nakliyat İş'in açıklaması şöyle:

"Koronavirüste aşılama süreci hızlandırılmalı, Açıklanan aşılama programına uyulmalı. Öncelikli sektörlerde çalışanlara ivedilikle şılar yapılmalı. İşçilerin sağlı, Patronların kârından daha önemlidir, değerlidir. Koronavirüs süreci insanlığın belası olmaya devam ediyor. Dünyada milyonlarca, ülkemizde ise onbinlerce insan yaşamını yitirdi. Son bir yıl da ülkemizde işçi sınıfı hastalığına dönüşen, koronavirüs’te İSİG verilerine göre en az 861 işçi öldü. İnsanların, toplumun sağlığı yerine sermaye sınıfının, parababalarının kârı, ekonomik çıkarları öncelikli olduğu sürece koronavirüsle mücadele de kısa sürede sonuç alınamıyor. Vaka sayıları artıyor. İnsanlar ölmeye devam ediyor. Vaka sayıları artıyor, aşılma süreci yavaşlıyor. Mart ayı başına göre vaka sayıları 3 kat arttı. Artmaya da devam ediyor. Bilim Kurulu üyeleri 3. Dalgadan söz ediyor. Ülkemizde de uygulanan aşılamanın olumlu etkileri, sonuçları görülmektedir. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan aşılama programının en etkin bir şekilde hayata geçmesi gerekirken bir yavaşlama olduğu ortadadır. Bakanlık tarafından açıklanan 2. Aşamada “Hizmette Öncelikli Sektörlerde” çalışanlara/işçilere şuana kadar aşılama başlamamıştır. Sendikamızın da faaliyet alanı olan ve yüzbinlerce işçinin çalıştığı taşımacılık sektöründe de Kargolar da ki işçiler, motorlu kuryeler, araç muayene istasyonlarında, dağıtım işlerinde, taşıma şirketlerinde çalışanlar, koronavirüs açısından riskli ortamlarda çalışmaya devam etmekte buralarda da vakalar artmakta, buna paralel olarak ölümlerde artmaktadır. Bakanlık tarafından açıklanan programdaki sektörlerde durum de durum aynıdır. Aşılamada süreç biran önce hızlandırılmalıdır. Vakaların yeniden artış süreci girdiğimiz bu dönemde Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan aşılama programı bir an önce hayata geçirilmelidir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları