loading
close
SON DAKİKALAR

Nakliyat İş'ten Yemeksepeti hakkında suç duyurusu

Nakliyat İş'ten Yemeksepeti hakkında suç duyurusu
Tarih: 19.01.2021 - 10:05
Kategori: Sendika

Nakliyat-İş, Yemeksepeti yöneticilerinin sendika üyelerine yönelik baskıcı tutumu nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası ile Yemeksepeti yetkilileri arasında çevrimiçi bir görüşme gerçekleştirilmiş, görüşmede işçilerin anayasal, yasal hakları olan örgütlenme, sendikaya üye olma hakkına saygılı oldukları belirtilmişti.

Nakliyat-İş, Yemeksepeti/Bana Bi yöneticilerinden bazılarının işçi ve sendika düşmanlığı yaptığını belirtti. Yapılan açıklamada, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

"Sendikamız Nakliyat-İş’in örgütlenme çalışmalarını hızla yürüttüğü Yemek Sepeti/ Bana Bi/Vale işçileri örgütleniyor, sendikamıza üye olmaya devam ediyor.

İstanbul Taşköprü caddesi İnkişaf Sokak İstanbul Kadıköy adresinde bulunan Yemek Sepeti Şubesi Depo Müdürü ve yetkililerinin üyelik çalışması yapan sendika temsilcilerimize, üyelerimize ve sendikamıza yönelik iftira ve karalamalarını protesto etmek için, Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve temsilcilerimizin katılacağı bir basın açıklaması yapılacaktır.

Ayrıca bu hafta içerisinde, bu iftira ve karalamaları yapan depo müdürleri ve yöneticiler hakkında Türk Ceza Kanunun 118. Maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulacaktır.

19.01.2021 Salı günü saat:11.00’da söz konusu depo önünde yapacağımız basın açıklamasına yazılı görsel tüm basın temsilcileri, halk örgütleri ve sendikaları davet ediyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları