loading
close
SON DAKİKALAR

Namık Tan: CHP, Kurucusuna ve ülkemizin büyük önderine yönelik bu çirkin ve haksız girişime kayıtsız kalmayacaktır

Namık Tan: CHP, Kurucusuna ve ülkemizin büyük önderine yönelik bu çirkin ve haksız girişime kayıtsız kalmayacaktır
Tarih: 02.08.2023 - 13:28
Kategori: Gündem

Namık Tan; ANCA’nın geçmişte ve bugün dile getirdiği mesnetsiz söylemlerin, ne ABD ve Avrupa’daki Ermenileri, ne Ermenistan Cumhuriyeti vatandaşlarını, ne Türkiye Ermenilerini temsil ettiğine inanıyoruz.

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Namık Tan, "CHP, kurucusuna ve ülkemizin büyük önderine yönelik bu çirkin ve haksız girişime kayıtsız kalmayacaktır. Bizler başta kendi partimizin üyeleri ve seçmenleri olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı, Disney+ platformunu boykot etmeye, üyeliklerini aboneliklerini sonlandırmaya, yeni üye olmayı düşünenleri ise vazgeçmeye davet ediyoruz. Bu boykot çağrımızın en büyük meşruiyet dayanağı, hayatı boyunca 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' sözlerini şiar edinen ulu önderimiz Atatürk’ün dünya siyasetine miras kalan aziz hatırasıdır." dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Namık Tan, Disney Plus’ın fragmanı yayınlanan ‘Atatürk’ dizisini Ermeni lobisinin yönlendirmesiyle yayınlamama kararı aldığı iddiasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Son günlerde uluslararası basında yer alan haberler doğruysa, Haziran 2022’den bu yana ülkemizde yayın faaliyetinde bulunan Disney+ dijital platformu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi lideri Atatürk’ün manevi şahsiyetini ve Türk halkının onurunu incitecek bir karar almıştır. Bu karara göre, kurucumuz ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı vesilesiyle 29 Ekim 2023 tarihinde tüm dünyada eş zamanlı gösterime sunulacağı açıklanan dizi projesi Disney+ tarafından yayından kaldırılmıştır

Disney+ tarafından şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmamış olmasına rağmen, tüm medya organlarında bu kararın hayata geçirildiği ve kararın, bir süredir sosyal medya paylaşımlarında Atatürk hakkında nefret söylemi içeren, yakışıksız ifadeler kullanarak projeye karşı lobi yaptığı bilinen, varlığını Türkiye ve Türk düşmanlığı üzerine bina etmiş olduğu herkesin malumu bulunan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi ANCA’nın baskıları sonucunda alındığı vurgulanmaktadır

Bu iddialar şayet doğruysa, CHP olarak, Disney+ yöneticilerinin aldığı bu kararı şiddetle kınadığımızı kayda geçirmek istiyoruz. Disney+ platformunun, bizatihi kendileri aleyhinde lobi yapan ANCA’nın geçmişteki eylem ve söylemlerini doğru değerlendirmelerini beklediğimizi, zira bu kararın en çok kendilerine ve Türkiye ile Ermenistan halkları arasındaki dostluğa zarar verdiğini anlayacaklarını ümit ediyoruz.

ANCA’nın, Ermeni diasporasının demokratik temsilini üstlenmekten ziyade, faşizan ve ırkçı bir üsluba dayanan mikro-milliyetçi bir çizgiyi benimsediği tüm dünyanın malumudur. ANCA’nın geçmişte ve bugün dile getirdiği mesnetsiz söylemlerin, ne ABD ve Avrupa’daki Ermenileri, ne Ermenistan Cumhuriyeti vatandaşlarını, ne Türkiye Ermenilerini temsil ettiğine inanıyoruz.

ANCA gibi marjinal oluşumlar, ABD’deki Ermeni tarihçilerin yaptığı akademik çalışmalar da dâhil olmak üzere, hiçbir tarihi kaynakta, ulu önderimiz ve ebedi liderimiz Atatürk’e, 1915’te yaşananlara dair bir sorumluluk atfedilmediğini bilmeyecek kadar gerçeklerden kopuktur. #Atatürk’ün Türkiye’yi yönettiği dönemde gerek Ermeniler gerek diğer gayrimüslim vatandaşlarımıza yaklaşımı da farklı dillerde yazılmış yüzlerce tarihi kaynakta açıkça görülebilir. Büyük önderimizin hatırası, ülkemizde ırk, dil, din, mezhep farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımız nezdinde azizdir ve bu durum gayrimüslim vatandaşlarımız tarafından da her vesileyle dile getirilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak en öncelikli dileğimiz ve emelimiz, Türk ve Ermeni halkları arasında körüklenen husumetin son bulması, Türkiye – Ermenistan ve Azerbaycan arasında kalıcı bir barış ve huzur ortamının sağlanmasıdır. ANCA gibi marjinal kuruluşların nefret söylemi ve dostluk karşıtı girişimleri, Türkiye ve Ermenistan Cumhuriyetleri arasında barışçı ilişkiler kurulması girişimlerine zarar vermekle kalmamakta, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinde hâlen yaşamakta olan Ermeni asıllı vatandaşlarımızı da ziyadesiyle incitmektedir.

CHP, kurucusuna ve ülkemizin büyük önderine yönelik bu çirkin ve haksız girişime kayıtsız kalmayacaktır. Bizler başta kendi partimizin üyeleri ve seçmenleri olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı, Disney+ platformunu boykot etmeye, üyeliklerini aboneliklerini sonlandırmaya, yeni üye olmayı düşünenleri ise vazgeçmeye davet ediyoruz. Bu boykot çağrımızın en büyük meşruiyet dayanağı, hayatı boyunca “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözlerini şiar edinen ulu önderimiz Atatürk’ün dünya siyasetine miras kalan aziz hatırasıdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları