loading
close
SON DAKİKALAR

Nar Kadın Dayanışması: Aleyna'nın hesabı sorulana kadar peşindeyiz

Nar Kadın Dayanışması: Aleyna'nın hesabı sorulana kadar peşindeyiz
Tarih: 10.01.2021 - 17:49
Kategori: Kadın

Aleyna Çakır'ın ölümünün şüphelisi Ümitcan Uygun'un uyuşturucudan gözaltına alınmasının ardından Nar Kadın Dayanışması'ndan açıklama geldi.

Ankara'da 21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020'de evinde bornoz kuşağıyla tavana asılı şekilde bulunmuş, şüpheli ölümle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Aleyna Çakır'ın eski sevgilisi Ümitcan Uygun'un Aleyna Çakır'ı darp ve tehdit ettiği ortaya çıkmıştı. 
Adli Tıp Kurumu, Çakır için "asılma sonucu öldü" yönünde rapor hazırlamış, otopsi raporunda bir erkeğe ait DNA bulunduğu halde Ümitcan Uygun'dan DNA örneği alınmaması tepki çekmişti.
Nar Kadın Dayanışması'ndan, Ümitcan Uygun'un uyuşturucudan gözaltına alınması sonrası sosyal medyadan açıklama geldi.

Açıklamada, "Aleyna'nın hesabı sorulana kadar peşindeyiz. İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı suç dosyasında, kadın ticareti yapma, ruhsatsız silah bulundurma, uyuşturucu kullanma ve uyuşturucu ticareti yapma gibi suçlar da bulunan Ümitcan Uygun bugüne kadar tutuklanmış olurdu" denildi.
Nar Kadın Dayanışması'nın açıklaması şöyle:
"Aleyna Çakır'ın ölümünün şüphelisi olduğu halde aylardır hakkında soruşturma yürütülmeyen ve kollanan Ümitcan Uygun, uyuşturucu görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alındı. Aleyna'nın hesabı sorulana kadar peşindeyiz. Aleyna'nın otopsi raporunda bir erkeğe ait DNA bulunmuşken, adeta suç makinesi olan Ümitcan Uygun'dan DNA örneği alınmadı ve Aleyna'nın faili olmasına rağmen tutuklanmadı. Sosyal medyada gündem olmasının ardından uyuşturucudan sembolik gözaltına alındı. İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı suç dosyasında, kadın ticareti yapma, ruhsatsız silah bulundurma, uyuşturucu kullanma ve uyuşturucu ticareti yapma gibi suçlar da bulunan Ümitcan Uygun bugüne kadar tutuklanmış olurdu."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları