loading
close
SON DAKİKALAR

Nar Kadın Dayanışması’dan yaz kampı: Birlikte merhaba diyeceğiz güneşe

Nar Kadın Dayanışması’dan yaz kampı: Birlikte merhaba diyeceğiz güneşe
Tarih: 14.08.2017 - 14:10
Kategori: Kadın

''Hayır’ı birlikte çoğalttık, yasaklı sokaklarda yan yana yürüdük, sokakların mor dalgası olduk'' diyen kadınlar yaz kampında buluşuyor. Nar Kadın Dayanışma Ağı kampa çağrı yapıyor.

Nar Kadın Dayanışma Ağı, yaz kampı düzenleyecek. ‘Birlikte Merhaba Diyeceğiz Güneşe’ başlığıyla gerçekleştirilecek kamp17-20 Ağustos arasında Altınoluk Antandros kamp alanında yapılacak.

Kamp ile ilgili BirGün'e konuşan Nar’dan Ayşegül Uçar, "Kamp yapma kararımız Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelecek kadınların buluşma ihtiyacından, üretim atölyeleriyle, söyleşiler ve tartışmalarla fikir alış verişinde bulunarak kadınların yan yana gelişlerine olan ihtiyaçtan doğdu. Bizlere dayatılan kimliksizliği, hedef haline gelen hayatlarımızı, maruz kaldığımız şiddeti, sömürülen emeğimizi beraber konuşup, güneşi buluttan beraber çekmek istiyoruz. Bu yüzden üstümüze şortlarımızı çekip beraber kahkaha atacağımız, beraber şarkılarımızı söyleyeceğimiz, hayatımıza dair kararları ve sorunları beraber tartışacağımız ve en nihayetinde de inancımızı, neşemizi ve umudumuzu tazeleyeceğimiz bir kadın kampı yapma ihtiyacı duyduk" dedi.

Uçar, sözlerini şöyle konuştu: "Nar Kadın Dayanışma Ağı olarak kampı 17-20 Ağustos arasında Altınoluk Antandros kamp alanında ‘Birlikte Merhaba Diyeceğiz Güneşe’ başlığıyla gerçekleştireceğiz. 4 gün sürecek kamp süresince amacımız Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelecek kadınları buluşturmak, üretim atölyeleriyle, söyleşiler ve tartışmalarla fikir alışverişinde bulunarak kadınların yan yana gelmesini sağlamak. Kamp boyunca toplam 12 farklı ilden gelen her yaş grubundan kadınlar bir arada olacak. Detaylı bilgi almak ve katılmak isteyen kadınlar bizlere sosyal medya hesaplarımızın yanında linkteki formdan ulaşabilirler: https://redsistadergi.wordpress.com/2017/06/26/birlikte-merhaba-diyecegiz-gunese/"

"Ege’de zeytinine sahip çıkan kadınlarla, Karadeniz’de doğasına, suyuna sahip çıkan kadınları; pek çok üniversiteden, liseden ve çeşitli mahallelerden kadınları; akademisyenleri, avukatları ve gazetecileri; ulaşabildiğimiz, ellerimizi birbirimizle buluşturabileceğimiz bütün kız kardeşlerimiz bu kampa katılabilir" diyen Ayşegül Uçar, şöyle devam etti:

"Kamp boyunca çeşitli atölyelerimiz, söyleşilerimiz ve birlikte bol bol kahkahalı etkinliklerimiz olacak. Sabah yogasının, beraber doyuracağımız karınların, denizle serinlemelerimizin yanında 4 güne yayılacak detaylı atölye ve söyleşi programlarımız olacak."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları