loading
close
SON DAKİKALAR

NASA'nın uydusu bugün düşüyor!

NASA'nın uydusu bugün düşüyor!
Tarih: 11.02.2012 - 23:04
Kategori: Gündem

NASA’nın 6 tonluk uydusu bugün dünyaya düşecek

ABD’nin 20 yıl boyunca meteorolojik gözlemler için kullandığı bir uydu, servis dışı kaldıktan sonra bugün atmosfere giriyor. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), 6 ton ağırlığındaki uydunun atmosfere girdikten sonra yaklaşık 100 parçaya ayrılacağını, çoğu parçanın sürtünme nedeniyle yanıp kül alacağını açıkladı.

Ancak toplam 550 kilogram ağırlığında 26 büyük metal parça dünyaya düşecek. Bazılarının ağırlığı 150 kilogramı bulan bu parçaların nereye düşeceği ise ayrı bir endişe kaynağı.

Çünkü NASA parçaların, 57 derece kuzey ile 57 derece güney enlemleri arasında herhangi bir yere düşebileceğini bildirdi. Bu durumda parçaların sadece Kuzey Kutbu ile Antarktika’ya düşmeyeceği kesinlik kazanıyor. Ama dünya nüfusunun büyük bir kısmının yaşadığı bölgeler tehdit altında. Üstelik parçalar tek bir noktaya düşmeyecek, İstanbul ile Antalya arasına yakın bir mesafeye yayılacak. Uzmanlar tehlikeye rağmen endişe taşımıyor. Bugüne kadar kimsenin kafasına uydu düştüğü için ölmediğini hatırlatan bir NASA uzmanına göre uydu büyük ihtimalle okyanusa düşecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları