loading
close
SON DAKİKALAR

Natali Avazyan gözaltına alındı

Natali Avazyan gözaltına alındı
Tarih: 09.10.2019 - 09:28
Kategori: Gündem

Geçtiğimiz günlerde Twitter'da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ailesine ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf paylaşan Natali Avazyan, Çavuşoğlu ve ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Arlet Natali Avazyan, 6 Ekim'de Twitter hesabından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ailesine ait olduğunu ifade ettiği bir fotoğrafı, "1988 Mevlüt Çavuşoğlu Ailesi. Bakan Çavuşoğlu'nun babasının lakabı hırsız kürt Osman Erzurum Horasandan sürgünle gitmişler" notuyla paylaşmıştı. Avazyan, Çavuşoğlu ve ailesinin şikayetiyle dün gece gözaltına alındı.

Gözaltındaki Avazyan'ın yeğeni Twitter hesabından "Halam @NataliAVAZYANı ziyarete gittim. Her şey yolunda. Şikayet Alanya’dan olduğundan dolayı ifadesini Alanya’dan bir savcı alması gerekiyormuş fakat ne hikmetse savcı bulunamamış, bundan dolayı bir gece karakolda tutulacak. Hepinize çok çok selamı var" şeklinde açıklama yaptı.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Natali Avazyan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yeneroğlu, "Sadece bir şikayet sebebiyle ve savcı yok diye bir insanın gözaltına alınması özgürlüğe ölçüsüz bir müdahaledir. Gözaltı zorunlu ve orantılı olmak zorundadır. Kişi davet üzerine bir gün sonra ifade vermeye gelebilecek durumda ise gözaltına alınması hak ihlalidir" ifadelerini kullandı.

Tebligat gönderilmediği için hakkında yürütülen soruşturmada ifade vermeye gitmediği gerekçesiyle geçtiğimiz ay gözaltına alınan ve benzer şekilde savcı bulunamadığı için geceyi gözaltında geçirdiğini hatırlatan istanbulgercegi.com Haber Müdürü Dilfiraz Değerli Avazyan'a geçmiş olsun dileklerini ileterek "Açık hak ihlali; milyonlarca örneği var. Hala yargı paketinde bile konusu geçmiyor" şeklinde tepki gösterdi.

 Çavuşoğlu ailesinin şikayetine konu olan paylaşım şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları