loading
close
SON DAKİKALAR

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye, S-400’den sonra yeni silah alacak

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye, S-400’den sonra yeni silah alacak
Tarih: 21.09.2017 - 08:13
Kategori: Dünya

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Associated Press’e (AP) verdiği ve dün yayınlanan röportajda, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini satın aldıktan sonra Fransa ve İtalya’dan da benzer sistemleri satın almak üzere görüşmelere başladı

Önceki gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini aktaran Stoltenberg, Erdoğan'ın kendisine Fransa ve İtalya'dan Eurosam ortak girişiminin üretimi olan SAMP/T hava savunma sistemlerinin satın alınması için görüşmelere başlandığını aktardığını belirtti.

NATO Genel Sekreteri, “Bu görüşmelerden nasıl bir sonuç çıkacağına bakalım, belli bir sonuca ulaşmasını umacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın ‘NATO'ya sadece sözlerle değil, yaptıklarıyla da bağlı olduğunu' vurgulayan Stoltenberg, Türkiye'yi, Irak ve Suriye sınırında bulunduğu stratejik konumu nedeniyle ‘kilit ülke' olarak niteledi.
NATO Genel Sekreteri, “Türkiye ayrıca Afganistan'ın yeniden uluslararası terörizmin yuvası haline gelmesine yönelik çabalarımız çerçevesinde önde gelen ülkelerden biri” diye de konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları